The Irishman, 2019'un en iyi filmi ödülünü aldı

1 Kasım'da sinemalarda, 27 Kasım'da ise Netflix platformunda izleyicilerin karşısına çıkan The Irishman filmi, yılın en iyi filmi olarak seçildi.

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2019, 11:27 04.12.2019, 11:33
The Irishman, 2019'un en iyi filmi ödülünü aldı

Yönetmenlik koltuğunda Martin Scorsese'nin oturduğu ve senaryosu Steven Zaillian tarafından yazılan ABD yapımı biyografik suç filmi The Irishman, ABD'deki National Review of Board tarafından yılın en iyi filmine layık görüldü.

1 Kasım'da sinemalarda, 27 Kasım'da ise Netflix platformunda izleyicilerin karşısına çıkan The Irishman filminde Al Pacino, Robert De Niro ve Joe Pesci başrolde yer alıyor.

Vizyona girmeden önce büyük bir beklenti yaratan film, gösterime girdikten sonra seyircilerin beklentilerini fazlasıyla karşıladı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yer alan National Review of Board (NRB), The Irishman filmini yılın en iyi filmi olarak belirledi. 

NRB Başkanı Annie Schulhof ise The Irishman filmini, "hareketli, zengin, güzel dokulu bir film ve usta bir mafya destanı" olarak nitelendirdi.

Mafya tetikçisinin hayatını konu ediniyor

The Irishman filmi, Frank Sheeran isimli mafya tetikçisinin hayatını ele alıyor. II. Dünya Savaşı'nda da görev almış eski bir asker olan Sheeran, seneler boyunca Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. 'İrlandalı' lakabı ile bilinen ve aynı zamanda işçi sendikası memuru olan Sheeran, pek çok isim için tetikçilik ve dolandırıcılık gibi çeşitli suçlar işlemiştir. Frank Sheeran'ın yaşamından kesitler sunulan filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suçlarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın kayboluşuna da yer veriliyor.

Yorumlar (0)