Tekeri için çukura inen çiftçi şok oldu!

Tokat iline bağlı Erbaa ilçesinde bulunan mezarlar şaşırttı! Bir çiftçinin tesadüf eseri bulduğu mezarların Roma döneminden kalma olduğu tahmin ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2021, 09:45 03.01.2021, 13:08
Tekeri için çukura inen çiftçi şok oldu!

Tokat merkezine yaklaşık 74 kilometre uzaklıkta yer alan ve Erbaa ilçesine de 20 kilometre uzakta bulunan Ayan köyünde, şaşırtıcı bir manzara ile karşılaşıldı. Köylülerden Remzi Gürel, tarlasında traktörüyle temizlik yaparken, traktörün tekeri bir anda çıktı ve bir çukura düştü. Tekeri almak için çukur inen Gürel, alanı görünce şoke oldu.

Jandarma ve Tokat Müze Müdürlüğü, araştırma başlattı

Çukurun bulunduğu bölümdeki taşları kaldıran Gürel, burada bir keşif yaptı. Yaptığı keşfin sonucunda bir tünele ulaşan Gürel, ayrıca çok sayıda da kemik buldu. Bunun üzerine Gürel, jandarmaya haber verdi ve ayrıca Tokat Müze Müdürlüğü de alana gelerek tüm yetkililerce araştırma başlatıldı.



 Ekipler tarafından bir mezarlık alan olduğu belirlenen bölge, koruma altına alındı. Mezarlığın Roma döneminden kalma olduğunu düşünen müze müdürlüğü, detaylı araştırma sonrası net bir sonuç ortaya koyabilecek. Tünelin uzunluğunun L şeklinde ve 8 metre uzunluğunda olduğunu söyleyen Gürel, 30-40 tane de kemik bulduklarını belirtti.
 

Yorumlar (0)