Ted Bundy izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2002 yapımı Amerikan suç filmi Ted Bundy’nin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 16.01.2021, 17:10
Ted Bundy izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2002 yılında çıkan ve Stephen Johnston ile Matthew Bright’ın senaryosunu kaleme aldığı “Ted Bundy”, hukuk öğrencisi Ted Buny’nin 1974’te seri katile dönüştüğü anları anlatıyor. 

Hamish McAlpine ve Michael Muscal’ın yapımcı oldukları filmin; Görüntü yönetmenliğini Sonja Rom ve kurgusunu Paul Heiman üstleniyor. Filmin müziklerine ise Kennard Ramsey hayat veriyor. Oyuncu kadrosunda ise Michael Reilly Burke, Boti Bliss ve Steffani Brass gibi isimler bulunuyor.

Toplamda 68.716 milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden film, 13 Eylül 2002'de New York'ta ve 20 Eylül 2002'de Los Angeles'ta gösterime girmişti. Ted Bundy hikayesi üzerine ayrıca bir çok filme daha imza atıldı.   Bunlardan en dikkat çekeni, 2019’da Netflix üzerinden yayınlanan belgesel “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” yani “Bir Katilin İfadeleri: Ted Bundy” filmi oldu.

Ted Bundy konusu

Matthew Bright ‘ın yönetmenliğini üstlendiği “Ted Bundy” filmi, gerçek bir hikaye olan ve seri katil Ted Bundy’nin suçlarını filme aktarıyor. 

1974 yılında Washington – Seattle’da geçen hikayede, hukuk öğrencisi Ted Bundy’ye odaklanıyoruz. Dost canlısı ve yakışıklı görünen Ted, aslında canavarın tekidir. Mastürbasyon yaparken kadınları evlerinin penceresinden izleyen Bundy, ilk cinayetini işleyecek cesareti toplar.

Kılıktan kılığa giren Ted, hedefindeki kişiyi bir aletle bayıltır. Sonra onu bağlar ve tecavüz edip ardından öldürüp belirlediği bir yere götürür. Polis, seri cinayetlerin sırrını bir türlü çözemez. Ve kimse de Ted’den örnek bir vatandaş ve en iyi öğrenci olarak toplumdaki saygın karakterinden şüphelenmez. Tina Gabler, tam kurban olacakken Ted’den kaçar ve onu yakalatır. 

Ted Bundy oyuncu kadrosu    

Filmin baş karakteri, gerçek hayatta da var olan ve filme adını veren seri katil Ted Bundy’ye, Michael Reilly Burke hayat verdi. Lee rolünde Boti Bliss’i, Julie rolinde Steffani Brass, Male Partygoer rolünde Eric Da Re, Barbara Vincennes rolünde Tricia Dickson ve Arnie rolünde Matt Hoffman’ın izliyoruz.

Ayrıca Randy Meyers rolünde Tracey Walter, Patricia Garber rolünde Zarah Little, Profesör rolünde Julianna McCarthy ve Beverly rolünde Deborah Offne yer alıyor.

IMDB’de Ted Bundy

IMDB, Ted Bundy filmine, 10 üzerinden 5,8 puan verdi.

22 Kasım 2002’de ABD’de vizyona giren film, yaklaşık 65 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, dünya çapında 6.083 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Ted Bundy izle

Ted Bundy Fragmanı

Yorumlar (0)