Taşhan kervansarayı yeniden canlandırılıyor!

Osmanlı döneminin önemli ticaret merkezlerinden biri olan ve aynı zamanda tarihi eskilere uzanan İpek Yolu’nda bulunan “Taşhan” kervansarayı, yenilenerek hayata kazandırılacak.

KÜLTÜR-SANAT 23.11.2020, 17:10 24.11.2020, 17:26
Taşhan kervansarayı yeniden canlandırılıyor!

Bağdat – İstanbul yolunda bulunan ve Osmanlı döneminde ticaret ve konaklama merkezi olarak da kullanılan ‘Taşhan’ kervansarayı yenileniyor. Tıpkı geçmişindeki gibi haline getirilip ticaret merkez haline gelecek olan mekan, yakın zamanda hizmete sunulacak.
 



Taşhan’ın yeniden faalyete geçmesiyle turizmin artması planlanıyor

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan kervansaray, Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi'nin silah arkadaşlarından Köse Mihal'in torunu Mihal Bey tarafından 1415-1418 yılları arasında inşa edildi. TarihiOsmanlı mimarisinin de izlerini taşıyan kervansaray, restorasyon çalışmalarının ardından ticaret merkezi olarak bugünün vatandaşına hizmet vermeye başlayacak.


Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, çalışmaların Taşhan çevresinde sokak sağlamlaştırması ve meydan düzenlemesiyle süreceğini belirtti. Kervansarayın yeniden faaliyete geçmesiyle turizme de katkı yapılacağını belirten Suer, tarihi evlerin de aslına uygun restore edileceğini ve Taşhan’ın Bilecik’in en büyük meydanı olarak tasarlayacaklarını belirtti.
 

Yorumlar (0)