Tarihi Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han, yeniden hayata döndürülecek!

Tarihte en iyi filmlerin İzmir’lilerle buluştuğu Yıldız Sineması ve dönemin ünlü konaklama evlerinden Bıçakçı Han, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yeniden hayata geçirilecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 14:45
Tarihi Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han, yeniden hayata döndürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir sanat projesine daha imza atıyor. Tarihteki yerleri oldukça önemli olan ve günümüzde atıl bir vaziyette kaderlerine terk edilen Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han, yeniden hayata döndürülecek! Basmane’de bulunan bu iki binayı satın aldıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yakın geçmişe büyük izleri olan bu iki mekanın restore edileceğini ve şehrin kültür sanat yaşamına farklı bir soluk getireceğini dile getirdi.
 


 

Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han, İzmir’in tanıtımı için önemli bir değer haline getirilecek


Proje ile tarihi Basmane bölgesinin de ayağa kalkacağını belirten Tunç Soyer, iki yıl içerisinde çalışmasının tamamlanacağı Yıldız Sineması’nın eski görkemine kavuşacağını müjdeledi. Sinemanın sahibi Yüksel Kazmirci’ye de teşekkür eden Soyer, bu mekanın uzun bir süre korunaklı kalmasının önemli olduğunun altını çizdi.


Soyer en büyük amaçlarının; binaların taşıdıkları tarihsel değer de gözetilerek bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleşmesiyle Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’ın ve İzmir’in tanıtımı için önemli bir değere gelmesi olduğunu dile getirdi. 

Yorumlar (0)