Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi belgeseli izleyiciyle buluştu

Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi belgeseli, önceki akşam Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen görkemli bir gala programıyla izleyici ile buluştu.

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2022, 12:35 09.05.2022, 18:00
Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi belgeseli izleyiciyle buluştu

Uzun soluklu bir çalışma ile hazırlanan belgesel, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Payas Belediyesi ortaklığında hayata geçirildi. Belgesel çekimleri için Payas Film Atölyesi kullanıldı. Aylardır devam eden çekimler sonrası önemli belgeselin galası dün akşam Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Fakülte akademisyenlerinin rehberlerinde hazırlanan belgeselde, öğrenciler tarafından kayda alınan görüntülere yer verildi. Yine öğrenciler tarafından kurgulanan belgesel, izleyicilerden tam not aldı. 

Belgesel çekimlerinde yer alan isimlere sertifikaları verildi

Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi belgeselinde öğrencilerle de röportaj yapılarak kendilerinin görüşleri paylaşıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen gala programında, çekimlerde yer alan tüm ekibe ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen toplam 25 lise öğrencisine çeşitli hediyeler ve sertifikalar verildi. 

Programda Antakya Medeniyet Korosu tarafından konser verildi

Sertifika töreni sonrası, Proje Danışmanı Prof. Dr. Nail Öztaş başta olmak üzere belgeselin hayata geçirilmesine rehberlik eden akademisyen ve yöneticilere de plaketleri takdim edildi. Plaket töreninin ardından yayımlanan belgesel gösterimi uzun süre alkışlandı. Program, Antakya Medeniyetler Korosu tarafından verilen konser ile son buldu. 

Yorumlar (0)