Tarihi eserlerin üzerine oturdular, eylem yaptılar!

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Osman Kalfalar Mahallesi’nin, adeta tarihi eser kenti olduğu ortaya çıktı. Mahalledeki evlerin ve camilerin yapımında 21 eserin kullanıldığını belirleyen polisler, eserlere el koymaya karar verdi.  Ancak Roma Dönemi'ne ait eserleri vermek isteyen mahalle sakinleri, oturma eylemi başlattı.

KÜLTÜR-SANAT 08.04.2021, 17:38 09.04.2021, 09:19
Tarihi eserlerin üzerine oturdular, eylem yaptılar!

Antalya’da bir mahallenin evlerinin ve camilerinin tamamen tarihi eserlerden yapıldığı belirlendi. Olaya müdahale eden polis, eserlerin yerlerinden sökülüp müzeye götürülmesi için çalışma başlattı. Ancak polis, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Eserleri vermek istemeyen mahalle sakinleri, oturma eylemi başlattı. Antalya şehrinin Korkuteli ilçesinde bulunan Osman Kalfalar Mahallesi'nde, cami ve bazı evlerin duvarlarında Roma Dönemi'ne ait eserler bulundu.

Müze Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar arasında gerginlik çıktı

Evlerin yapılırken, bu eserler yardımıyla yapıldığı görüldü. Bunun üzerine polis, eserleri müzeye götürmek için soruşturma başlattı. Mahallede toplamda 21 adet eserin, ev ve cami yapımında kullanıldığı belirlendi. Bunun üzerine mahalleye gelen polis ve mahallede yaşayan vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Eserleri incelemek için gelen Elmalı Müze Müdürlüğü ekipleri, eserleri almak için geldiklerinde, mahallenin eylem başlattığını gördü. Eserlerin çok uzun zamandır köyde bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, eserleri kendileri koruduklarını belirtti.

Mahalleye jandarma geldi

Eserleri vermek istemeyen mahalle sakinleri, ekiplerin güvenlik şeridi ile karşılaştı. Bunun üzerine mahalleye bir çok jandarma geldi. Eserlerin üzerine oturarak eylemlerine devam eden mahalle sakinleri, jandarma ile de anlaşamadı. Yaşananlar üzerine Müze Müdürlüğü yetkilileri, görüşmeler yapmak üzere mahallede ayrılmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)