Tarihe geçen açık artırma

Microsoft'un kurucularından olan Paul Allen'in koleksiyonundaki dünyaca ünlü sanatçılara ait eserler, 1,5 milyar dolarlık (yaklaşık olarak 28 milyar lira) rekor fiyata satıldı. ABD'li bir koleksiyoncu tarafından bu sene 922 milyon dolara satın alınan Macklowe adlı koleksiyon, satış fiyatıyla bu alandaki rekoru elinde tutuyordu.

KÜLTÜR-SANAT 10.11.2022, 18:20 11.11.2022, 17:18
Tarihe geçen açık artırma

Allen'in koleksiyonu İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Christie's Müzayede Evi'nde satışa çıkarıldı.

Müzayede evi, Gustav Klimt, Paul Cezanne, Paul Gauguin, Georges Seurat ve Vincent van Gogh gibi ünlü sanatçılarından eserlerin bulunduğu koleksiyonun 'tarihteki en yüksek cirolu açık artırma' olduğunu belirtti.

Eserler de kendi rekorlarını egale etti

Parçalardan her birinin 100 milyon doları aşkın rakamlara alıcı bulduğunun altını çizen müzayede evi, bahse konu sanatçıların eserlerinin de kendi rekorlarını egale ettiğini açıkladı.

Christie's, müzayedede satışı gerçekleşen eserlerden Klimt'in 'Huş Ormanı' isimli tablosun 104,6 milyon dolara, Gauguin'in 'Annelik' adlı tablosunun 105,7 milyon dolara, Vincent van Gogh'un 'Selvili Meyve Bahçesi' adlı eserinin 117,2 milyon dolara, Seurat'ın 'Modeller' adlı tablosunun ise 149,2 milyon dolara alıcı bulduğunu ifade etti.

Christie's, söz konusu müzayedede, Pablo Picasso, Andrew Wyeth, David Hockney, Claude Monet ve Georgia O'Keefe'nin eserlerinin de satıldığı bilgisini aktardı.


(Arşiv)

Hayır kurumlarına bağışlanacak

Açık artırmadan sağlanan gelirin hayır kurumlarına bağışlanacağı belirtiliyor.

ABD'li bir koleksiyoncu tarafından bu sene 922 milyon dolara satın alınan Macklowe adlı koleksiyon, satış fiyatıyla da bu alandaki rekoru elinde tutuyordu.

Allen, 1975 yılında Bill Gates ile birlikte teknoloji firması Microsoft'u kurmuştu.

Yorumlar (0)