Tarih Atlas Sineması, restorasyonun ardından müze olarak ziyarete açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore işlemleri yapılan Tarihi Atlas Sineması, kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bakanlık, müzenin açılışını güzel bir videoyla duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 25.02.2021, 13:36 26.02.2021, 22:06
Tarih Atlas Sineması, restorasyonun ardından müze olarak ziyarete açılıyor!

Bir çok tarihi filme ve festivale ev sahipliği yapan Tarihi Atlas Sineması’nda restorasyon işlemlerinde sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen sinema, müze olarak ziyaretçilerini selamlayacak. “İstanbul Sinema Müzesi” olarak da hizmet verecek olan ve restore edilen tarihi Atlas Sinemasının açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından müjdelendi.

Restorasyonun her işlemi, büyük bir titizlikle takip edildi

Büyülü sinema mekan tarihi Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak. Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu tamamlanan mekan hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tarihi sinemanın restorasyonunun her aşamasını büyük bir titizlikle takip ettiklerini beliren Mehmet Nuri Ersoy, sinemanın aslına uygun olarak restore edildiğini de sözlerine ekledi.

Hem sinema hem de müze aynı anda açılacak

Yaklaşık iki yıldır restorasyonu süren tarihi Atlas Sineması, hem sinema hem de müze olarak hizmet verecek. Çalışmaların sona ermesinin ardından İstanbul Sinema Müzesi ve sinema birlikte açılacak.

Yorumlar (0)