Taht Oyunları’ndan Narcos’a uzanan bir karizma: Pedro Pascal

Game of Thrones ile başlattığı parlayan yıldızını Narcos ile sürdüre Pedro Pascal hakkında; kimdir, hayatı, sinema ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2021, 14:53 09.02.2021, 09:17
Taht Oyunları’ndan Narcos’a uzanan bir karizma: Pedro Pascal

Kariyerine Game of Thrones, Narcos ve The Mandalorian gibi iddialı ve iyi bir izleyici kitlesi olan yapımları sığdıran Pedro Pascal hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

2 Nisan 1975 tarihinde doğan Pedro Pascal, Şili’nin Santiago kentinde dünyaya geldi. Doktor bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Pascal’ın annesi çocuk psikoloğu olan Verónica Pascal Ureta, babası ise jinekolog José Balmaceda’dır. Ailesinin Amerika’ya taşınmasıyla beraber Pascal, Teksas’ta büyüdü.Sporcu olarak başladığı kariyer yolu, oyunculuk aşkına dönüştü. 1993 yılında Orange Country of the School Arts’tan mezun olan Pascal, 1997’de ise New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu'ndan mezun oldu.

“Graceland” ve “Mentalist” dizilerinde soluklu karakterlere hayat verdi

Oyunculuk kariyeri, dizilerde konuk oyuncu olmasıyla başladı. Homeland, Buffy the Vampire Slayer,The Good Life, Without a Trace ve Law & Order gibi dizilerle rol aldı. 2005 yılında “Hermanas” filminde canlandırdığı ‘Steve’ karakteriyle sinemaya adım atan Pascal, “Ben O Kız Değilim”, “Uyum Bürosu” ve “Tatlı Küçük Yalanlar” gibi filmlerde göründü. 2013 yılında Pascal, “Graceland” dizisinde 10 bölüm rol aldı. Dizide ‘Juan Badillo’ karakterine hayat verdi. 2014 yılında ise “Mentalist” dizisinde 7 bölüm rol alan Pascal, ‘Marcus Pike’ karakterine hayat verdi.

“Game of Thrones” ve “Narcos” yıldızını parlattı

Oyunculuk adına en büyük çıkışını ise, 2014 yılında “Game of Thrones” dizisine katılmasıyla sağladı. Dizinin dördüncü sezonunda ‘Oberyn Martell’ karakteriyle diziye katılan Pascal, dizinin önceden de oldukça büyük bir hayranı olduğunu dile getirmişti. Daha sonrasında ise 2015 yılında, Netflix’in iddialı dizisi “Narcos” da rol almaya başladı. Diziyle beraber hayran kitlesini ikiye katlayan Pascal, Escobar’ın peşinde olan ABD DEA ajanı Javier Pena’yı canlandırdı. 3 sezon yayınlanan dizinin 4. Sezonu da yakın zamanda yayına girecek. 2015 yılında ise “Bloodsucking Bastards” filminde rol aldı. Filmde Pascal, “Max” karakterini canlandırdı. 2017 yılında ise “Kingsman: Altın Daire” filminde ‘Jack Daniels’ karakteriyle karşımıza çıkan Pascal, “Olasılık”, “Ekolayzır 2” ve “It Beale Street Colud Talk” filmlerinde de rol aldı.

“The Mandalorian” dizisinin başrolü oldu

2019 yılında ise Star Wars serisinin devamı niteliğinde çekilen “The Mandalorian” dizisinde başrol oynamaya başladı. Kitlesini bu diziyle beraber daha da arttıran Pascal, ‘Mandalorian / Din Djardin’ karakterini canlandırdı.  Aynı yıl, Netflix’te yayınlanan soygun filmi “Triple Frontier” da rol aldı. Pascal filmde “Francisco "Catfish" Morales” karakterini canlandırdı. 2020 yılında ise; “Wonder Woman 1984” filminde ‘Maxwell Lord’ ve “We Can Be Heroes” filminde ‘Marcus Moreno’ karakterini canlandırdı. Yeni yeni bir çıkış elde eden Pedro Pascal, eminiz ki, kariyerine ödüller sığdıracağı yeni filmler ve dizilerle de adını sıkça duyacağımız bir yolculuğa devam edecek. Unutulmayan karakterler ve şans hep seninle olsun Pedro Pascal!

Yorumlar (0)