Syedra Antik Kenti'nde tarihe yolculuk: Eserler gün yüzüne çıkıyor

Antalya'nın ilçesi Alanya’da bulunan Syedra Antik Kenti'nde yer alan 2 bin yıllık devasa su sarnıçları, onarım ve kazı çalışmalarının ardından gezi güzergahı içerisine dahil edilecek.

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2022, 16:47 29.11.2022, 09:45
Syedra Antik Kenti'nde tarihe yolculuk: Eserler gün yüzüne çıkıyor

Milattan önce 9. Yüzyıla ait olan tarihiyle Seki Mahallesi'nde bulunan antik şehirde 2019 senesinde başlatılan kazı faaliyetlerine Anadolu Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik eserler gün yüzüne çıkartılıyor.

Herakles’in 12 görevinin betimlendiği sütün dikkat çekiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün desteği ve izni ile geniş bir bölgede çalışma sağlayan antik şehirde ziyaretçiler, patika yollar ve ahşap yürüyüş yollarından geçiyor ve tarihi bir yolculuğa adım atıyor.

Meclis binası, hamam, vaftiz mağarası, sütunlu caddesi ve son olarak gün yüzüne çıkan, Herakles'in (Herkül) 12 vazifesinin betimlendiği ortalama 164 metrekare taban mozaiğiyle dikkatleri üzerine çeken Syedra, sarnıçları, havuzları ve temiz su için oluşturulmuş altyapı sistemleriyle de öne çıkıyor.

Kazılar 3 sene devam etti

3 sene boyunca kazıların devam ettiğini aktaran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Syedra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertuğ Ergürer, arkeolojik açıdan çok değerli verileri elde ettiklerini ve çok özel eserleri insanlara sunduklarını ifade etti.

Yorumlar (0)