“Suçlular” filmine, Sundance Film Festivali’nden ödül!

Kısa filmleriyle tanınan ve ilk uzun metrajlı filmi “Görülmüştür” ile yurtiçi ve dışı bir çok festivalden ödüllerle dönen başarılı yönetmen Serhat Karaaslan’ın yeni kısa filmi “Suçlular”, Sundance Film Festivali’nde “Jüri Özel Senaryo Ödülü” kazandı.

KÜLTÜR-SANAT 03.02.2021, 10:25 03.02.2021, 10:31
“Suçlular” filmine, Sundance Film Festivali’nden ödül!

“Bisiklet”, “Musa” ve “Dondurma” adlı kısa filmleriyle tanınan ve ilk uzun metrajlı filmi “Görülmüştür” ile 54. Karlovy Vary Film Festivali’nde dünya prömiyerin yapıp bir çok festivalden ödüllerle ayrılan yönetmen Serhat Karaaslan, yeni filmi “Suçlular” ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  Yeni kısa filmi “Suçlular” ile 28 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “Sundance Film Festivali” nin ‘kısa film’ kategorisinde yarışan Karaaslan, festivalden “Senaryo dalında Jüri Özel Ödülü” ile ayrıldı.

Suçlular, Fransa- Romanya ve Türkiye ortaklığında çekildi

Amerka Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde her yıl düzenlenen festivale bu yıl katılan tek Türk filmi olan “Suçlular” filminde başrolleri; Lorin Merhart, Deniz Altan, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal paylaşıyor. Fransa’nın Ulusal Sinema Merkezi CNC’den yapım desteği kazanan film, ayrıca ‘Arte televizyonunun da ortaklığıyla çekildi. Türkiye’de çekimleri yapılan film, Fransa- Romanya-Türkiye ortak yapımı olarak dikkat çekiyor.

Suçlular filminin konusu ise; iki sevgili olan Nazlı ve Emre’nin, Anadolu’daki küçük bir kasabada birlikte vakit geçirmek için otel arayışlarına ve bu süreçte başlarına gelen kötü olaylara odaklanıyor. Evlilik cüzdanları olmadığı için aynı odaya alınmayan sevgililer, çareyi iki farkı oda tutmada buluyorlar. Üniversite öğrencisi olan genç çift, bu süreçle beraber ilginç olaylar yaşıyorlar.

Yorumlar (0)