Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (The Rise of Skywalker) izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2019 yapımı Amerikan uzay operası filmi ve Yıldız Savaşları serisinin son filmi Star Wars: The Rise of Skywalker yani Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi’nin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 12.01.2021, 17:48
Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (The Rise of Skywalker) izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

J.J. Abrams ve Chris Terrio tarafından senaryosu yazılan ve serinin 9. filmi olan Star Wars: The Rise of Skywalker yani Star Wars: Skywalker'ın Yükselişii, Abrams'ın yapım şirketi Bad Robot Productions tarafından yapıldı. Derek Connolly, Colin Trevorrow, Chris Terrio, J. J. Abrams tarafından hikayeleştirilen filmin dağıtımını ise Walt Disney Studios Motion Pictures üstlendi.

Filmin yapımcı kadrosu ise Kathleen Kennedy, J. J. Abrams and Michelle Rejwan’dan oluşuyor. Dan Mindel’in görüntü yönetimini gerçekleştirdiği film, John Williams tarafından müziklendirildi.

Filmin kadrosunda Carrie Fisher,  Mark Hamill, Adam Driver ve Daisy Ridley gibi yıldız isimler bulunuyor. 

Dünya prömiyeri 16 Aralık 2019'da Los Angeles'ta yapılan serinin son filmi, 20 Aralık'ta ABD’de yayına girdi. 92. Akademi Ödülleri’nde 3 adaylık yakalayan film, 73. 73. British Academy Film Ödülleri'nde de 3 adaylık yakaladı.

Star Wars: The Rise of Skywalker  konusu

‘Star Wars: Güç Uyanıyor’ filminin de yönetmeni olan J.J. Abrams’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve serinin son filmi olan Star Wars: The Rise of Skywalker yani Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi, Kylo Ren’in acımasızlıkları ve onu yenmeye çalışan Rey arasında savaşın son evresine odaklanıyor.
Kylo Ren’in Büyük Lider Snoke'u öldürmesiyle beraber, düzen değişmiştir. Kylo Ren İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Bu acımasız yönetinin altındaki galaksi, bir umutsuzluk girdabının içine girmiştir. Luke Skywalker ile güç birleştiren Rey, kendi içindeki gücü benimseyerek geçmişteki balarını kesmiştir.

Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma daha da alevlenerek artmaktadır. İlk Düzen'de de Kylo Ren yüzünden içsel çalkantılar yaşanma başlamıştır. Git gide acımasızlaşan Kylo Ren’in karşısında Rey, ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin ile birlikte Yıldız Savaşları evreninde dengeler yavaş yavaş değişime uğramaktadır.

Star Wars: The Rise of Skywalker oyuncu kadrosu    

Filmin baş karakteri direnişin kuvvete duyarlı lider generali Leia Organa’ya, 2016’da hayatını kaybeden Carrie Fisher hayat veriyor.  Son Jedi ustası Luke Skywalker’a Mark Hamill hayat verirken, ] birinci dereceden Yüce lideri Ben Solo / Kylo Ren’i Adam Driver canlandırıyor.
Billy Dee Williams 'Lando Calrissian' ı,  Harrison Ford 'Han Solo' yu, Ian McDiarmid 'Sheev Palpatine / Darth Sidious' u, Daisy Ridley 'Rey' i ve Anthony Daniels C-3PO'yu canlandırıyor.

IMDB’de Star Wars: The Rise of Skywalker

IMDB, Star Wars: The Rise of Skywalker filmine, 10 üzerinden 6,6  puan verdi.

Yaklaşık 275 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 177,383,864 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

Türkiye’de ise 7 hafta vizyonda kalan film, 20 Aralık 2019 tarihinde vizyona merhaba dedi. Filmin ülkemizdeki gişe rakamı ise 9.353.317 TL olarak açıklandı.
 

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (The Rise of Skywalker) izle
 

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (The Rise of Skywalker) Fragmanı
 

Yorumlar (0)