Spotify’dan 2020 yılı en çok dinlenenler listeleri açıklandı!

Online müzik dinlenme platformu Spotify, dünya ve Türkiye genelinde tüm kullanıcılarının 2020 yılı içerisinde en çok dinlediklerini listeledi. Türkiye’de en çok dinlenen şarkıcı, Ezhel oldu!

KÜLTÜR-SANAT 02.12.2020, 17:53 03.12.2020, 12:53
Spotify’dan 2020 yılı en çok dinlenenler listeleri açıklandı!

2020 yılı için online müzik dinlenme platformu Spotify, en çok dinlenenler listesini açıkladı. Toplamda 320 milyonu aşkın kullanıcısının dinlediklerini; yılın en çok dinlenen sanatçı, albüm, şarkı, çalma listesi ve podcast olarak açıkladı. Spotify kullanıcılarının, genel ve kişisel listelerini bulmaları ise uygulamada mümkün.
 


 


Türkiye’de Ezhel en çok dinlenen sanatçı oldu


Türkiye’de 2020 yılında en çok dinlenen sanatçı ise, geçtiğimiz iki yılın da birincisi olan “Ezhel” oldu. İkincisi sırada ise, tek kadın sanatçı ve yıllara meydan okuyan efsane isim Sezen Aksu yer aldı. Üçüncü sırayı Murda alırken, dördüncü Sagopa Kajmer ve beşinci ise Patron oldu. Ayrıca Top 10’da da rap sanatçılarının yayıldığını söylerken, efsane Sezen Aksu’nun listeden asla düşmediğini, Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek in de yerlerini aldığını görebiliyoruz. Listede ayrıca Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Dolu Kadehi Ters Tut grupları da yer alıyor.


Dünyada 2020 yılının en çok dinlenen sanatçı ise Porto Riko’lu rapçi Bad Bunny olarak belirlendi. İkinci sırada Drake alırken, üçüncü sanatçı J Balvin oldu. Dördüncü sırada Juice WRLD yer alırken, beşinci sırayı da The Weeknd kaptı. 
Türkiye’de en çok dinlenen şarkı ise, Murda ve Ezhel düeti “Bi Sonraki Hayatımda Gel” oldu. Gazapizm’in sevilen şarkısı “Unutulacak Dünler” ikinci sırada yer alırken, Zeynep Bastık’tan “Uslanmıyor Bu” üçüncü oldu. Türkiye’de en çok dinlenen karfın şarkıcılarda ilk üçte Sezen Aksu, Zeynep bastık ve Billie Eilish yer aldı. 


Spotify’da 2020 yılında podcastler de oldukça dinlendi. 2020 yılının dünya genelindeki en popüler podcast yayını ise The Joe Rogan Experience olarak belirlendi. Türkiye’de ise en çok dinlenen podcast yayını Kendine İyi Davran oldu. İkinci olarak umarim annem dinlemez ve üçüncü sırada ise O Tarz Mı? yer aldı.
 








 

Yorumlar (0)