Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2020 yapımı Amerikan ve Japon yapımı animasyon ve macera filmi Sonic The Hedgehog filminin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 04.01.2021, 18:09
Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Sonic’in animastik macerası, bir çok çizgi film ve filme konu olmuştur. Sonic o kadar etkileyici bir süper kahraman oldu ki android oyunları, çocuklar için boyama kitapları ve kostümlere de konu edilmiştir.

Aslında Sega’nın video oyunu temelli olarak hayatımıza giren Sonic’in filmi e Pat Casey ve Josh Miller tarafından yazıldı. Serinin ilk oyununundan hikayeleştirilen filmi olan Sonic The Hedgehog, 1990’larda gelişimi başlayan film, 2013 yılında Sony Pictures tarafından haklarıyla satın alındı. Yapımcının filmi bir türlü beğenmemesinden kaynaklı film sürekli olarak ertelendi. 

Sonuç olarak Sonic the Hedgehog, 2020 Ocak’ta Paramount Pictures stüdyosunda prömiyerini gerçekleştirdi ve Şubat 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyon yaptı. Özgünlük eksikliği nedeniyle eleştirilen filmin animasyon tarafı ise oldukça beğenildi. 2020 yılına ise devam filminin yapılması, planlar arasında…

Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) konusu

Jeff Fowler’in ilk uzun metralı yönettiği film olan Sonic The Hedgehog yani Kirpi Sonic, Sonic’in kaçış hikayesine odaklanıyor.

İnsan biçiminde bir kirpi Sonic’in peşinde, hükümet yetkilileri vardır. Devlet görevlileri her yerde aradıkları Sonic’i, bulamazlar. Şeytani Dr Eggman’ın ele geçirdiği yüzükleri geri almaya çalışan Sonic ise hükümet yetkililerinden kaçmayı başarıp, doktordan yüzükleri geri alabilmesi için yardım etmeye karar verir. Ancak bu bir hayli zor bir maceranın başlangıcı olacaktır. Zorlu bir macera ve savaş, Sonic’i beklemektedir…
 

Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) oyuncu ve seslendirme kadrosu    

Animasyon ve gerçek karşımı filmde Sonic’in peşindeki Doctor Ivo Robotnik rolünü, “Truman Show” filmindeki rolüyle unutulmayan aktör Jim Carrey canlandırıyor. Sonic’i ise İngilizce olarak Ben Schwartz ve Fransızca olarak Malik Bentalha seslendiriyor.
Tom Wachowski rolünde James Marsden’ı izlediğimiz filmde; Maddie Wachowski’yi Tika Sumpter, Major Bennington rolünde Neal McDonough, Billy Robb rolünde Adam Pally ve Agent Stone rolünde Lee Majdoub rol alıyor.
 


IMDB’de Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic)

IMDB, Sonic The Hedgehog yani Kirpi Sonic filmine, 10 üzerinden 6,5 puan verdi.
Yaklaşık 95 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 306,8  milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.
14 Şubat 2020’de  ülkemizde vizyona giren film, 12 hafta boyunca vizyonda kaldı. Film, toplamda 5.556.318 TL hasılat yakaladı.
 

Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) izle
 

Sonic The Hedgehog (Kirpi Sonic) Fragmanı
 

Yorumlar (0)