Songül Öden ve Güven Murat Akpınar’ı buluşturan dijital oyun “Antigone” yayınlandı!

Dünya tiyatrosunun kültleşen oyunları, Pandemi sürecinde dijital olarak Zorlu Performans Sanatları Merkezi tarafından dijital olarak izleyicilerle buluşuyor. Günümüzün bakış açısıyla yorumlanan ve YouTube’da yayınlanan “Antigone” oyunu, oyuncular Songül Öden ve Güven Murat Akpınar’ı buluşturdu.

KÜLTÜR-SANAT 30.01.2021, 09:55 31.01.2021, 09:18
Songül Öden ve Güven Murat Akpınar’ı buluşturan dijital oyun “Antigone” yayınlandı!

Dijital tiyatro döneimin hızla başladığı şu günlerde YouTube üzerinden dördüncü oyununu yayınlayan Zorlu Performans Sanatları Merkezi yani Zorlu PSM, bir kült oyunu daha izleyicilerle buluşturdu. Antik Yunan döneminin usta ve sofistike yazarlarından Sofokles’in klasikleşen eseri “Antigone”, günümüz modern bakış açısıyla yeni bir dille yayınlandı.

Günümüz tiyatrosunun başarılı yazar ve yönetmenlerinden İbrahim Çiçek’in uyarlaması ve yönetmenliğinde sahneye konulan “Antigone”, izleyicisine bir oyun izleme serüveni yaşatıyor. Dijital tiyatro sahnesi ile beraber, aynı zamanda oyunun Sofokles’in seyircileri düşünmeye yönelten uyarıcı tragedyalarından bir tanesi olması da dikkat çekiyor. Oyunda, büyüleyici performanslarıyla başarılı oyuncular Songül Öden ve Güven Murat Akpınar başrolleri paylaşıyor.

“Ya bütün bunlar bir palavraysa?”

“Antigone” her şeyin ters gittiği dünyaya, bir çelme takması muhtemel iktidar, arzu ve saygı düşünceleri üzerine yoğunlaşan bir oyun olarak dikkat çekiyor. Oyun Yasaklar, kurallar ve şiddet üçgeninin buluştuğu bu korkutucu dünyada, kendinden emin olma çabasını irdeliyor. Ayrıca izleyicinse de farklı düşüncelere sevketmek için şu soruyu soruyor: “Ya bütün bunlar bir palavraysa? Ya senin düşüncen doğruysa?”. İzleyicinin karşısına  “İnandığın kadar varsın bu hayatta” mottosunu odağına alarak çıkan oyun,  kişilerin eylemlerinin doğruluğuna inanması gerekliliği vurgulayıp, bu inancın hazzına da övgüde bulunuyor.

Songül Öden ile Güven Murat Akpınar’ın rol aldığı ve Sofokles’in unutulmaz eseri “Antigone”, İbrahim Çiçek rejisiyle ve yeni bir tiyatro izleme deneyimiyle YouTube’dan izlenebiliyor.

Yorumlar (0)