Sinemalarda bu hafta 6 film var!

Türkiye'de bulunan sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli olmak üzere 6 film birden gösterime giriyor.

KÜLTÜR-SANAT 15.10.2020, 09:39 17.10.2020, 13:11
Sinemalarda bu hafta 6 film var!

Yönetmenlik koltuğunda John Hyams'ın oturduğu "Tek Başına" ve Kanada yapımı "Geriye Kalanlar" izlenmeye değer iki film olarak öne çıkıyor.

Tek Başına

Yönetmenliğini John Hyams'ın yaptığı; başrollerinde Jules Willcox, Anthony Heald, Jonathan Rosenthal ve Marc Menchaca'nın oynadığı "Tek Başına" filmi seyirciyle buluşacak.

Senaryosu Mattias Olsson tarafından kaleme alınan gerilim türündeki filmde; kocasını kaybeden ve yeni bir başlangıç için ayrı bir şehre taşınan kadının kaçırılması, insanlıktan uzak kulübede tutulması ve buradan kurtulma çabası beyaz perdeye taşınıyor.

Geriye Kalanlar

Başrollerini Heather Graham, Jodi Balfour, Sophie Nelisse, Tameka Griffiths ve Charlie Gillespie'nin paylaştığı "Geriye Kalanlar" filminin yönetmenlik koltuğunda Aisling Chin-Yee oturuyor.

Kanada yapımı olan "Geriye Kalanlar"; beklenmedik biçimde birlikte yaşamak zorunda kalan iki kadının ilginç hikayesini anlatıyor.

Polaroid

Gerilimi seven izleyicilerin dikkatini çekecek olan "Polaroid" filminin başrol oyuncuları Kathryn Prescott, Samantha Logan, Tyler Young, Priscilla Quintana ve Keenan Tracey.

Yönetmenliğini Lars Klevberg'in üstlendiği gerilim filmi "Polaroid", filmin adında olduğu gibi, eski bir polaroid fotoğraf makinesini konu alıyor. Bu makine ile kimin fotoğrafı çekilirse o kişinin ölümü çok kötü oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Norveç ve Kanada ortak yapımı olan "Polaroid" filminin senaryosu ise Amerikalı televizyon sunucusu, stand-up ustası ve çizgi roman sanatçısı Blair Butler tarafından yazıldı.

İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü

Başrollerini Sheryl Lee, Madchen Amick, Ray Wise, Dana Ashbrook ve Heather Graham'ın paylaştığı, ünül sinemacı David Lynch'in 1992 yapımı filmi "İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü", yeniden izleyici karşısına çıkıyor.

Usta sinemacı David Lynch'in kült dizisi olan Twin Peaks'in bir ön filmi durumundaki "İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü" filminin konusu şöyle:

FBI ajanı Chet Desmond, Teresa Banks cinayeti ile ilgili gizemli bir ipucu bulur ve ortadan kaybolur. Bir yıl sonra ise filmin ana konusunu başlatır. Olay İkiz Tepeler'e yakın bir kasabada geçer. Burada yaşayan genç Laura Palmer'ın ömrünün son bir haftasında gelişen olaylar başlar.

Kayıp Otoban

Bill Pullman, John Roselius, Patricia Arquette ve Michael Massee'nin oynadığı 1997 yapımı "Kayıp Otoban" film, küresel salgının yarattığı şartlar sebebiyle yeniden beyaz perdeye yansıtılıyor.

Usta sinemacı David Lynch'in sürreal klasikleri arasında önemli bir yer tutan "Kayıp Otoban" filmi, eşini öldürdüğü iddiasıyla suçlanan bir müzisyenin farklı yaşamlarla kesişen hayatını ve zamanı bulanıklaştıran yaşamını konu ediyor.

Bina

Haftanın tek yerli filmi "Bina"nın yönetmenlik koltuğunda Orçun Behram oturuyor.

Türk sinemasının neredeyse tamamen "korku" türüne döndüğü son yıllarda seyircinin ilgisi, yönetmen ve yapımcıları "korku" filmi çekme konusunda ısrarcı duruma getiriyor.

Yerli korku filmi "Bina"da İhsan Önal, Levent Ünsal, Gül Arıcı, Işıl Zeynep ve Enis Yıldız rol alıyor. 

Filmin odağında bir apartman görevlisi var. Apartman görevlisinin yaşadığı binaya bir devlet memuru geliyor. Memurun görevi ise, medya kontrolü için yeni yayın sistemini binaya kurmak. Ancak devlet memuru beklenmedik şekilde ölüyor ve buna apartman görevlisini şahit oluyor.

Yorumlar (0)