Sinemalar

KÜLTÜR-SANAT 01.10.2020, 00:26
Sinemalar

Dekor, ses, ışık, sahne düzeni, kurgu, diyalog gibi enstrümanları filme uygun olarak kullanılmasına sinema sanatı denir. Fransız film kuramcısı olan Ricciotto Canudo’nun sinema tanımı yedinci sanat şekelindedir. Günümüzde tüm dünyada bu şekilde kabul edilir. Farklı kategorilerde sinemalar hazırlanır. Aksiyon, fantastik, bilim- kurgu, macera, tarih, korku, biyografi, komedi, aşk gibi kategorilerde sinemaseverler için her sezon yeni yapımlar beyaz perde de yerini alıyor.

Sinemalar.com Kategorileri

Vizyondaki filmler, yakında, salonlar, tüm filmler, tüm diziler, tüm sanatçılar, fragmanlar, haberler ve listeler kategorilerinde sinemaseverlere içerikler sunuyor. Vizyondaki filmler hakkında bilgiler, fragmalar bulabilir, seçimler yapabilmek için sayfa içindeki yorumları takip edebilirsiniz. Henüz vizyona girmeyen filmlerin beyaz perdede oluş tarihlerini takip edebilir, sinemalar üzerinden en güncel yapımlara ulaşabilirsiniz. Tüm filmler ve diziler kategorilerinde geniş bir kütüphane kullanıcılarına bekliyor. Yorumlara ve fragmanlara bakarak daha kolay kararlar verebilirsiniz.

Sinemalar.com İstatistikleri

2010 yılında 48 milyon olan ziyaretçi sayısı günümüzde hızla artan sinemalar.com Kasım 2006 yılında yayın hayatına başlamıştır. 2007 Şubat tarihinden itibaren tasarımında ilk kez yenilikler yapan site, sürekli güncel bir tasarıma sahiptir. Özellikle kullanıcıların herhangi bir dizi ya da filme puan vererek yorumlar yapabilmesi yeni ziyaretçilerinin bu siteyi tercih sebebi olabiliyor. Şehir şehir sinema salonu bilgilerinin de yer aldığı sitede seçtiğiniz tür ve kategoriye göre dizi ve filmleri listeleyebiliyorsunuz. Ayrıca site üzerindeki listeleri kullanarak belirtilen temalardaki en beğenilen filmler hakkında bilgileri bulabileceğiniz kategori de kararsız sinemaseverler için alternatif seçenekler barındırıyor. Sinema haberleri kategorisi ise sinema dünyası ile ilgili en güncel haberlerin yer aldığı bölümdür. Sitenin kullanıcı sayısı ve sinema arşivi her geçen gün artmaktadır. Sinema yapımları, oyuncular, diziler, vizyon tarihleri gibi tüm bilgileri bu alanda takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)