Sinemada bu hafta 7 film var

Keira Knightley'in başrolünde oynadığı "Resmi Sırlar" filminin de aralarında olduğu 7 film bu hafta beyaz perdeye geliyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.01.2020, 10:05
Sinemada bu hafta 7 film var

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli olmak üzere 7 film vizyona girecek.

Güney Afrikalı sinemacı Gavin Hood'un yönettiği ve Keira Knightley'in başrolünde oynadığı "Resmi Sırlar" izleyicinin beğenisine sunulacak.

Hikayesi gerçek olaylara dayanan "Resmi Sırlar" isimli film; 2003 yılında İngiltere'nin dijital istihbarat servisi GCHQ'da çevirmen olarak çalışan Katharine Gun'ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) aracılığıyla o dönem BMGK'da (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) konuşulacak olan Irak'ın işgaliyle ilgili aleyhte pozisyon alan ülkelerin temsilcilerinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili bir maile rastlayıp bunu basına sızdırmasını konu alıyor.

Oscar'a aday gösterilmiş İngiliz sinema oyuncusu Keira Knightley'e; bu filmde Matthew Goode, MyAnna Buring, Ralph Fiennes, Matt Smith, Indira Varma, Conleth Hill, Rhys Ifans, Katherine Kelly ve Jeremy Northam gibi isimler eşlik ediyor.

"Judy"

Yönetmenlik koltuğunda Rupert Goold'un oturduğu ve Renee Zellweger'in başrolünde oynadığı "Judy" filmi, 1968 yılında özel gösterilerde sahne almak için Londra'ya gelen oyuncu ve şarkıcı Judy Garland'ın yaşadıklarını merkezine alıyor.

"Judy" filminin başrol oyuncusu Renee Zellweger. Ünlü oyuncuya; Jessie Buckley, Rufus Sewell, Michael Gambon, Bella Ramsey, Gaia Weiss ve Diana Alexandra Pocol eşlik ediyor. Filmin hikayesi ise özetle şu şekilde:

"Sevilen şarkıcı ve oyuncu Judy Garland, 'Oz Büyücüsü' filminde rol almasından 30 yıl sonra bir gece kulübünde sergileyeceği özel bir gösteri için Londra'ya gelir. Burada geçmişi ve verdiği kararların muhasebesini yaparken, daha sonra kocası olacak müzisyen Mickey Deans ile fırtınalı bir aşk yaşamaya başlar."

"2177 Hackerları"

Bu haftanın bilim kurgu filmi "2177 Hackerları", canına kastedilen bir olay sırasında hafızasını kaybeden bir adamın peşindekilerden kaçış hikayesini konu ediyor.

Yönetmenliğini yaptığı ve aynı zamanda senaryosunda da imzası bulunan Jose Figueroa'nın filminin başrollerinde Dominique Swain, Sean Patrick Flanery, Miracle Laurie, Shane Coffey ve Benton Jennings oynuyor.

"Bacurau"

Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles'in birlikte yönettiği "Bacurau", anneannesinin ölümüyle Brezilya'nın yarı kurak taşrasındaki köyüne dönen Teresa ile doğrudan kendilerini hedef alan şiddet olaylarına maruz kalan köy halkının yaşadıklarını merkezine alıyor.

Brezilya yapımı filmin başrollerinde ülke sinemasının ünlü oyuncularından Barbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Pereira, Thardelly Lima, Rubens Santos, Sonia Braga ve Udo Kier rol aldı.

"Yabani"

Yönetmenlik koltuğunda Olga Gorodetskaya'nın oturduğu "Yabani" adlı korku filmi, tek çocuklarının kaybolmasından dört yıl sonra kendi çocuklarıyla yaşıt Vanya'yı evlat edinen Igor ve Polina çiftinin, ailelerine katılan bu yeni ferdi tanımaya başladıkça başlarından geçenleri anlatıyor.

Korku ve gerilim türündeki Rus yapımı filmin başrollerini Sevastian Bugaev, Roza Khayrullina, Elena Lyadova ve Mikhail Safronov paylaşıyor.

"Gece Gelen: Cin Bebek"

Bu haftanın hem iki yerli filminden, hem de iki korku filminden biri de "Gece Gelen: Cin Bebek".

Haftanın yerli korku filmi "Gece Gelen: Cin Bebek", kendisine musallat olan 3 harflilerden kurtulmaya çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor.

Buse Sevindik, Ömer Polat, Onur Çimen ve Gizem Tataroğlu'nun oynadığı filmin yönetmenlik koltuğunda Bülent Aydoslu oturuyor.

"Laz Kit"

Yusuf Atıcı ve Zeki Akıncı'nın yönetmenliğini birlikte yaptığı yerli komedi filmi "Laz Kit" filminde; Tuğba Özay, Sinan Bengier, Ahmet Çelik, Esra Sönmezer ve Dost Elver rol alıyor. "Laz Kit" yerli komedi meraklılarının ilgisini çekmeye de aday.

Yorumlar (0)