Sinema Adası, çevrimiçi akademisine hazırlanıyor!

Sinema Adası tarafından düzenlenen akademiler, bu yıl da sinemaseverlerle buluşacak! 23 Aralık – 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek akademi, bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 14:14
Sinema Adası, çevrimiçi akademisine hazırlanıyor!

Pandemi döneminde yeni normalle birlikte alışkanlıklarımızı değiştirdiğimiz şu günlerde, çevrimiçi eğitimler oldukça gündemdeki yerini sağlamlaştırmaya başladı. Sinema alanındaki deneyimli isimleri, sinema alanındaki çalışmaları öğrenmek isteyenlerle bir araya getiren Sinema Adası ‘çevrimiçi’ olarak atölyelerini düzenleyecek.


23 Aralık 2020 – 5 Mayıs 2021 tarihleri arasında Zoom platformunda gerçekleşecek olan atölyelere öğrenciler, çevrimiçi katılım sağlayacaklar. 5 ay – 40 saat sürecek olan eğitimler, Merve Özcan direktörlüğünde gerçekleşecek. Atölyeler, 20 haftalık ve her Çarşamba akşamı saat 19.30 ve 21.30 arasında yapılacak.
 


 

Sektörün deneyimli isimleri, çevrimiçi akademide olacak!

Sinema Adası Online Sinema Akademisi’ne; “İlk Film İlk Yönetmenlik” dersine yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, “Proje Geliştirme ve Yapımcılık” dersine yapımcı Dilek Aydın, “Bir Senaryo Yazmak” dersine yönetmen ve senarist Kıvanç Sezer, “Film Müziği Üretmek” dersine müzisyen Mazlum Çimen, “ Oyuncu-Yönetmen İlişkisi” dersine oyuncu Bennu Yıldırımlar ve “Sinemada Görüntü” dersine görüntü yönetmeni Meryem Yavuz konuk olacak.


“Belgeselden Kurmacaya Film Üretme Süreci” dersine ise yönetmen Hüseyin Tabak, “Uluslararası Film Yapım ve Dağıtım Süreçleri’ dersine yönetmen ve yapımcı İbrahim Karatay, “Sinema Tarihi” dersine sinema eleştirmenleri Rıza Oylum ve Janet Barış ve “Fikirden Senaryoya Senaryodan Filme” dersine yönetmen ve senarist Emin Alper katılacak.


Sinema Adası Online Sinema Akademisi’ hakkında daha detaylı bilgi, https://www.sinemaadasi.com/ web adresinden alınabilecek.
 

Yorumlar (0)