Sherlock Holmes Dizisi Konusu

Yapımcılığını BBC’nin gerçekleştirdiği ve Sherlock olarak yayınlanmakta olan Sherlock Holmes dizisi, son derece sürükleyici bir dizi olarak ön plana çıkıyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.07.2020, 02:15 24.07.2020, 02:43
Sherlock Holmes Dizisi Konusu

İngiltere menşeili dizinin konusu, Sherlock Holmes adlı kitap serisinden esinlenerek oluşturulmuş ve kitabın tam anlamı ile diziye aktarılması üzerine oldukça başarılı bir profil çizmiştir. Bugün, son derece büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Sherlock, kitapta geçen hikâyelerin aksine, 21. yüzyılda gerçekleşmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Sherlock dizi konusu ne? Sherlock Holmes dizi oyuncuları kimler?

Sherlock Dizi Konusu Ne?

Sherlock, son derece zeki ve inanılmaz derecede kıvrak bir zekâya sahip bir insandır. Hikâye başlangıcında Dr. Watson adlı bir dost edinen Sherlock, kendisi ile çok sıkı bir dostluk kurar. Akabinde, bu dostluk ev arkadaşlığına kadar ilerler ve bir gün tuttukları yeni evin yer aldığı mahallede karmaşık cinayetler yaşandığı görülür. Bölge polisi, Sherlock’un namını duymuş ve kendisinin zekâsını kullanmak istemiştir. Cinayetlerin ardındaki sır perdesini aralamak için gelen bu teklifi değerlendirmek isteyen Sherlock, polis teşkilatına olumlu yanıt verir ve hikâye de burada başlar.

Diğer insanlar tarafından ya fark edilmeyen ya da çok zor fark edilebilecek noktaları en ince ayrıntısına dek ortaya çıkaran Sherlock, günümüze ait dedektiflik unsurlarını esprili ve sıkı bir kurgu ile ele almış bir tarz olarak öne çıkıyor.

Sherlock Holmes Dizi Oyuncuları

Sherlock Holmes dizisi, birçok oyuncuyu bir araya getiren önemli bir yapıt. On milyonlarca insanın fanı olduğu bu güzel dizide yer alan oyuncular ise Robert Downey Junior, Jude Law, Rachel Mc Adams, Jared Harris gibi önemli isimler. Sherlock Holmes dizi serisi 25 Temmuz 2010 yılında yayın hayatına başlamış, 4 sezon sürmüş ve 15 Ocak 2017’de, 14. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

Yorumlar (0)