"Selfie ibadetler" böyle eleştirildi!

Azerbaycanlı ressam ve karikatürist Gündüz Ağayev'in, ibadet ederken selfie çeken insanları eleştirdiği karikatürleri yeniden gündeme geldi. 

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 13:50
"Selfie ibadetler" böyle eleştirildi!

Dünya genelinde son dönemde teknoloji önemli ölçüde gelişti. Bunun üzerine birçok kişi, akıllı telefonları aktif olarak kullanmaya başladı. 

Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte sosyal medya platformları da iyice popüler hale geldi.

Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına yönelik talep arttı. İnsanlar artık egolarını sosyal medya platformları üzerinden tatmin etmeye başladı.

Daha fazla takipçi sayısına sahip olmak, daha fazla beğeni ve yorum alabilmek önemli hale geldi. Bir de bu şekilde ciddi miktarlarda para kazanılabilmesi, sosyal medyaya yönelik eğilimi tavan yaptırdı. 

Sosyal medya kullanıcılarının daha fazla beğeni ve yorum alabilmek için yaptıkları paylaşımlar, bazen tartışma konusu haline geliyor.

Azerbaycanlı ressam ve karikatürist Gündüz Ağayev, bu durumu oldukça etkili bir şekilde ele aldı.

Ağayev, insanların ibadet ederken fotoğraf çekmelerini ve sosyal medya hesaplarında paylaşmalarını yaptığı son çizimler ile eleştirdi. 

2015 senesinde Ağayev tarafından oluşturulan karikatürlerde, bütün dinlere mensup insanların aynı tutumu sergilediklerine dikkat çekti.

Yorumlar (0)