Selena Gomez: müzik sahnelerinin ve ekranların sivri dilli güzeli

Sesiyle, filmleriyle ve çılgın hareketleriyle her zaman gündemde olan, Hollywood’un güzel oyuncusu Selena Gomez’in olaylı hayatına, kariyerine filmlerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 12.01.2021, 10:37 12.01.2021, 14:03
Selena Gomez: müzik sahnelerinin ve ekranların sivri dilli güzeli

7 yaşında başladığı kariyerini 28 yaşında da sürdüren bir çocuk yıldız olan, yaptığı her hareket ile olay olan, ilişkileriyle gündeme gelen, şarkıları ve filmleri hayranları tarafından unutulmayan Selena Gomez hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

22 Temmuz 1992 tarihinde doğan Selena Gomez, Amerika’nın Teksas eyaletine bağlı Grand Prairie şehrinde dünyaya geldi. Annesi Mandy Teefey ve Babası Ricardo Joel Gomez’dir. Çocukluğunda Dallas’taki tiyatroları izleyen Gomez, burada aynı zamanda aktris olan annesini izliyordu. 

Dallas’ta bir ajans tarafından 7 yaşındayken keşfedilen Selena Gomez, böylece ilk rolünü havada kaptı. Gomez, “Barney & Friends” dizisinde canlandırdığı Gianna karakteri ile bir anda üne kavuştu. Hemen ardından Disney evrenine giren Gomez, akranı Miley Cyrus’un başrolünde olduğu dizi “Hannah Montana” da 3 bölüm boyunca Mikayla karakterini canlandırdı. Hemen ardından en çok bilinen rolüne kavuştu ve Disney’de kapı baca kıran “Waverly Büyücüleri” yani “Wizards of Waverly Place” dizisinde Alex Russo karakterine hayat verdi. Emmy ödülü alan dizi saynesinde Gomez, bu kez ödül ve adaylık görmeye başladı. Ayrıca bir Disney dizisi Arwin!’de de göründü.

Oyunculuk kariyerine, müzik de katıldı

Müzikle de Disney sayesinde tanışan Gomez, müzik kariyerinde de bir yolculuğa çıkmaya karar verdi. Selena Gomez & the Scene adlı bir grup kuran Gomez, müzik kariyerini 2009’da “Tinker Bell” filmi için yaptığı soundtrack şarkısı “Fly To Your Heart” ile sürdürdü.

2009 yılında oyunculuğa da devam eden Gomez, Disney dizisi Zack ve Cody Güvertede dizisinde unutulmaz karakteri 'Alex Russo' yu yeniden canlandırdı. Daha sonra ise sinemaya adım atan Gomez, en yakın arkadaşlarından şarkıcı ve oyuncu Demi Lovato ile “Prenses Koruma Programı” projesinde rol aldı 85 milyon izlenme rakamına ulaşan film için Lovato ve Gomez, bir düet film müziğine de imza attı.Efsane dizisi “Waverly Büyücüleri” nin film versiyonunda da rol alan Gomez, filmle 11,4 milyondan fazla izlenme yakaladı. Selena Gomez & the Scene grubuyla müzik çalışmalarına döndü. İlk olarak Kiss&Tell, daha sonra A Year Without Rain albümleri yayınlandı.

2008 yılında ise UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı ve görev yaptı. 2010 yılında da kendi giyim markası olan Dream Out Loud’u piyasaya sürdü. 2012 yılında ise Gomez, “Spring Breakers” filminde rol aldı. 38 milyon dolar gişe hasılatı elde eden filmin ardından Gomez, bu kez bir animasyonda göründü. “Hotel Transylvania” filminde Adam Sandler ve Andy Samberg ile seslendirme kadrosunda yer alan Gomez, Mavis karakterine ses verdi.

2013 yılında çıkardığı Stars Dance albümü büyük yankı uyandırdı. Hayranlarını sevindiren Gomez, “Come & Get It” ve “Slow Down” şarkılarıyla kendini bolca konuşturdu. En iyi pop videosu dalında MTV Video Müzik Ödülü kazandı. 2015 yılında Revival adlı albümünü çıkardı. Revival, Billboard 200 listesine 1 numaradan giriş yaptı. İkinci single çalışması Same Old Love için, Apple Music ile çalıştı.  2016 yılında Kötü Komşular 2 yani “Neighbors 2” Madison karakterini canlandıran Gomez, The Fundamentals of Caring filminde Dot karakterini ve Oscar’da yarışan The Big Short filminde Se Stessa karakterini canlandırdı.

Son olarak Woody Allen filminde çalıştı

James Franco’nun yönettiği In Dubious Battle filminde Lisa London karakterlerini canlandırdı. Gomez filmde Nat Wolff, Josh Hutcherson ve Keegan Allen ile rol aldı.2019 yılında ise sinema efsanesi Woody Allen’ın filmi “A Rainy Day In New York” ta rol aldı. Timothée Chalamet ve Elle Fanning ile başrolde oynayan Gomez,  Shannon Tyrell karakterine hayat verdi.

Jonas Kardeşler ekibinden Nick Jonas ile olan beraberliği döneminde,  Jonas Kardeşler’in bir klibinde de rol aldı. Ayrıca Kanadalı ünlü pop şarkıcısı Justin Bieber ile olan 2 yıllık birlikteliği de oldukça konuşulan Gomez, ayrıldıklarında da kendilerinden bolca konuşturdu. Ayrıca en dikkat çeken birlikteliğini, 10 ay süren The Weeknd ile sürdürdü.

Sivri dili, başını belaya sokması, kuzeninin partisinde alkollü bir şekilde masaya çıkarak çılgınca dans edişi ve kariyeriyle onu her zaman konuşacağız. Selena Gomez, her zaman sesine bayıldığımız, oyunculuğuna hayran olduğumuz ve şaşırdığımız bir oyuncu olacak…

Yorumlar (0)