Şefika Kutluer, flüt ezgilerini Azerbaycan için duyuracak!

Kendi adına 11. si düzenlenecek Şefika Kutluer Festivali’nin Ankara ayağı için çalışmalara başlayan flüt virtüözü Şefika Kutluer, etkinliğini Azerbaycan’daki siviller yararına gerçekleştirecek.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 15:02
Şefika Kutluer, flüt ezgilerini Azerbaycan için duyuracak!

Ülkemizi flütüyle temsil eden başarılı flüt virtüözü Şefika Kutluer, kendi adına düzenlenen ve bu yıl on birincisi gerçekleştirilecek olan Şefika Kutluer Festivali’nin Ankara ayağında düzenleyeceği etkinliğin hazırlığını sürdürüyor. Başlangıcını daha önceki haberimizde duyurduğumuz Şefika Kutluer Festivali ise devam ediyor.


27 Kasım’da Ankara Devlet Opera Balesi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşmasını gerçekleştirecek olan Kutluer, konserinin gelirini Ermenistan’la savaş sonucunda şehit olan Azerbaycan’lı sivillerin ailelerine bağışlayacak.

“Anadolu, kültürel ve zengin bir mozaiğe sahip.”


2012 yılından bu yana UNICEF İyi Niyet Elçisi görevini de sürdüren Şefika Kutluer, festivalin başlangıç konserini Kapadokya’da bulunan Eleni Kilisesi'nde gerçekleştirmişti. Ankara’daki konserini ise 27 Kasım’da Portekizli gitar sanatçıları Artur Caldeira ve Daniel Paredes ile birlikte yapacak.


Doğduğu kent Ankara’dan Anadolu ve dünyaya açılmanın değerli bir duygu olduğundan söz eden Kutluer, Anadolu’nun kültürlü ve zengin bir mozaiğe sahip olduğunu belirtti. Bu yıl Nevşehir, Aydın, Ankara ve Mersin'de gerçekleştirilen 11. Şefika Kutluer Festivali, 21 Aralık'taki konserle sona erecek.
 

Yorumlar (0)