Schindler'in Listesi Filmi - İzle

KÜLTÜR-SANAT 29.11.2020, 15:30 29.11.2020, 16:38
Schindler'in Listesi Filmi - İzle

Schindler'in Listesi orijinal ismi ile Schindler's Lists, 1993 yılında gösterime girmiştir. Film, ikinci dünya savaşı sırasında Nazilerin yaptıkları katliamlarla beraber oluşunu olay zincirini bir kahramanın gözünden konu almıştır. Gerçek bir yaşam hikayesi yolu oluşturulan bu filmin senaristi Thomas Keneally'dir. Schindler'in Listesi, genel itibarı ile drama ve tarih konularına dayanmaktadır. 

Fragman İzle

Geçmiş filmlerindeki duygusuz kuğu bir kenara bırakarak bu filmin onun da hayatında adeta bir dönüm noktası olduğu Steven Spielberg, filmin yönetmenidir. Aynı şekilde film gösterime girdiği günden beridir birçok ödüle layık görülmüştür. Amerikan yapımı olan bu film, güncel olarak Amerika en film listesinde 9. Sırada kendisine yer buluyor. Filmin bütçesi 25 Milyon dolardır ve Hasılatı da 100 milyon doları geçmektedir. Bu anlamda film, yayımlandığı dönemde oldukça ilgi ile izlenmiştir. 

Schindler’in Listesi Filmi Konusu Nedir

Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenerek yazılan film, ikinci dünya savaşında Yahudi katliamlarını ele alır. Filmin merkezinde Schindler baş karakter olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki Schindler, Almanların yaptığı bu katliamlara dur demenin ve bu katliamları engellemeye yönelik birtakım girişimleri, filmin ana odağını oluşturur. İkinci dünya savaşı yıllarında da Oskar Schindler babası gibi bir fabrikatör olmak istemiş sonucunda da Almanya’ya gitmiştir. Bu sırada Almanların Nazi katliamları başlar. 

Schindler'in Listesi IMDB

Schindler göstermelik olarak Çekoslovakya' da bir fabrika daha açar ve elinde 1100 Yahudi'nin listesi bulunur. Aslında bu fabrika Schindler’in listesinde yer alan Yahudilerin korunmak için açılmış olan bir yerdir. Bu anlamda Schindler’in Yahudileri kurtarmaya çalışması, katliamlara gizli olarak engel olmaya çalışması daha sonra da küçük bir kıza yardım etmesi olaylar silsilesini başlatır. Bu da filmin ana odağını durumuna gelir. Gerilim, Gizem , savaş ve tarih konularına doyabileceğiniz bu filmde aynı zamanda sosyo-kültürel mesajlar da verilmektedir. 

Schindler’in Listesi Filmi Oyuncuları

Filmde yer alan oyuncular ve karakter isimleri şu şekildedir;

 -Ben Kingsley: Itzak Stern

 - Ralph Fiennes: Amon Goeeth

 - Caroline Goodall: Emilie Schindler

 - Jonathan Sagall: Poldek Pfefferberg

 - Embeth Davidtz: Helen Hirsch

 - Mark Ivanir: Marcel Goldberg

 - Andrzej Seweryn: Julian Scherner

 - Norbert Wisser: Albert Hujar

 - Elina Löwensohn: Diana Reller

 - Friedrich von Thun: Rolf Czurda

 - Erwin Leder: Waffen SS Officer

Yorumlar (0)