Salgının müzisyenlere verdiği zararlar, o belgeselde anlatılıyor!

Koronavirüs salgının en çok etkilediği sektör kuşkusuz müzik sektörü… İşte, salgın sürecinde müzisyenlerin yaşadığı sorunlara odaklanan bir belgesel hazırlandı. 6 bölüm olarak hazırlanan “Türkiye’de Müzisyen Olmak” belgeseli Alper Erdinç, Mert Gider ve Gizem Ertürk tarafından hayat geçirildi

KÜLTÜR-SANAT 01.12.2020, 16:46 02.12.2020, 17:23
Salgının müzisyenlere verdiği zararlar, o belgeselde anlatılıyor!

Salgın sürecinden en çok darbe alan sektörlerden bir tanesi kuşkusuz müzik sektörü… Kimimiz uzun zamandır bir konsere bile gidemiyoruz, bağıra çağıra hep birlikte şarkılar söyleyemiyoruz. Ve bu süreçte yasaklar geldi sağlığımız için. Geldi ama müzisyenleri bir kenara bıraktılar, sormadılar bu insanlar nasıl geçinecek diye…


İşte pandemi döneminden etkilenen Türk müzisyenlerin yaşadıkları, bir mini belgesel dizisine konu oldu. Bu sıkıntılara odaklanan “Türkiye’de Müzisyen Olmak” adlı belgeselin ilk bölümü, “Sonki3dört” adlı YouTube kanalında yayına girdi.
 


 

Pandeminin de etkisiyle müzisyenlere bakışa odaklanılıyor


 “ben İnsan Değil miyim?” adlı ilk bölümde sanatçılar Melek Mosso, Cahit Berkay, Burhan Şeşen, Balık Ayhan, Mor ve Ötesi’nden Kerem Kabadayı, Moğollar’dan Taner Öngür, Cenk Erdoğan, Burçin Tuna, EZGİ Aktan, Serkan Fidan ve Madrigal grubu gibi isimler konuk oldu. 
Sanatçılar belgeselde, pandemi sürecinde müzik yapamamaktan, aç kalmaktan ve buna bir çözüm getirilememesinden yakınıyorlar. Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Balık Ayhan’ın bölümde söylediği: “Sanat bitiyor. Türkiye’de müzisyen olmanın başlıca sorunlarından biri, kimliksizliğimiz.” sözler ise, müzisyenlerin aslında kriz anında yaşadıklarına bir ayna gibi duruyor. 


 Alper Erdinç, Mert Gider ve Gizem Ertürk tarafından hayat geçirilen “Türkiye’de Müzisyen Olmak” belgeselinin ilerleyen bölümleri, “Sonki3dört” YouTube kanalında yayınlanmaya devam edecek.

Yorumlar (0)