"Şahsiyet" Meksika'da uyarlanıyor

2018 yılında Türk izleyicisiyle buluşan Şahsiyet dizisinin Meksika uyarlaması için çekimlere şubat ayında başlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2020, 17:44 24.01.2020, 17:50
"Şahsiyet" Meksika'da uyarlanıyor

Şahsiyet, 2019 yılında aralarında Berlin TV Dizisi Festivali, Avrupa Sinematografi Ödülleri ve MedyaTablet Ödülleri'nin de bulunduğu birçok ulusal ve uluslararası ödüller ve adaylıklar elde etti. Dizinin başrol oyuncusu Haluk Bilginer ise Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Şahsiyet dizisinin 10 bölümden oluşacak Meksika uyarlaması ise Alzheimer teşhisi konan Pascual'ın hafızasını kaybetmeden önce geçmişte işlenen bir suçla ilgili adalet aramaya karar vermesinin hikâyesini konu alıyor. Pascual bu arayışta, gizemli ölümleri araştıran bir dedektif olan Jimena’ya rastlıyor.

Ödüllü oyuncular yer alacak

Dizide rol alacak oyuncuları arasında Meksika Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden sayısız ödül kazanan ve dizinin başkahramanı Pascual’a hayat verecek Meksikalı aktör Damián Alcázar bulunuyor. Kariyeri süresince 8 Ariel Ödülü'ne layık görülen Alcázar, A Wonderful World, The Perfect Dictatorship, Narnia Günlükleri: Prens Caspian ve Narcos gibi dizi ve filmlerde de rol aldı.

Oyuncu ve şarkıcı olan Paulina Gaitán ise Jimena karakterine hayat verecek. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Ariel Ödülü adaylığı elde etmiş olan Gaitán, Cappadocia, Narcos ve The Good Girls gibi pek çok uluslararası film ve dizide yer aldı.

Ünlü filmlere imza attı

Dizinin yönetmen koltuğunda yer alacak olan Ernesto Contreras’ın en ünlü filmleri arasında Blue Eyelids, Keep Growing: Café Tacuba ve Sundance Film Festivali'nde İzleyici Ödülü ve Ariel Ödülü kazanan Dream in Another Language bulunuyor. Contreras aynı zamanda El Chapo, Everyday Heroes ve 2019 Uluslararası Emmy’de En İyi Uluslararası Dizi ödülünü kazanmış Falco gibi dizilerin de yönetmeniydi.

Şubat ayında Meksika’da başlanacak çekimlerin nisan ortasında bitmesi öngörülüyor. Dizinin yapım şirketi ise ünlü Paramparça Aşklar Köpekler (Amores Perros) ve Çocuk Büyütme Rehberi (No Returns Acceptted) filmleriyle tanınan Monica Lozan liderliğindeki Alebrije olacak.

Yorumlar (0)