Sahabe Ebu Şeyde el-Hudri türbesinin restorasyonu bitirildi

Restorasyonu biten türbenin açılışan Vali Ali Yerlikaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alparslan katıldı.

KÜLTÜR-SANAT 02.07.2021, 20:12 04.07.2021, 09:15
Sahabe Ebu Şeyde el-Hudri türbesinin restorasyonu bitirildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yapmış olduğu konuşmada, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde İstanbul Valiliği buranın restorasyonunu bitirdi. Şehrimizin hemşehrilerimizin istifadesine arz ediyoruz. Bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"Hz. Muhammed'in süt kardeşi olduğu rivayetleri var"

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ise Ebu Şeyde el-Hudri'ninsahih hadis rivayet eden sahabelerden biri olduğunu söyleyerek şu bilgileri aktardı:

"Peygamberimizin süt kardeşi olduğuna ilişkin rivayetler bulunuyor. Hz. Muhammed'in süt annesi Halime annenin, annesi olduğu biliniyor. 85-90 yaşlarında peygamberimizin İstanbul'a ilişkin hadislerine nail olmak amacıyla 667 senesinde başlayıp iç sefere katılan sahabelerdendir. İslam tarihi kaynaklarında ilk kez sefere iştirak eden 50'nin üzerinde sahabe arasında varlığını ve burada şehit olduğu bilgisine sahip olduğumuz iki sahabeden bir tanesidir.

Buranın sahabeler haziresi olarak kaynaklarda geçtiğini biliyoruz. Çünkü savaşın yaşandığı bir bölge ve pek çok sahabenin burada şehit düşüp defnedildiği söyleniyor. Bu türbe tıpkı Eyüpsultan Türbesi gibi inşa edilme zamanı Fatih. Türbenin inşasına 2. Bayezıd zamanında da devam ediliyor ve o zamandan bugüne dek Osmanlı İstanbul'un da en fazla ziyaret edilen, çok hürmet edilen bir sahabe kabri olarak biliniyor. Umuyorum ki tarihte geçmişte olduğu gibi bundan sonrası için de burası sıkça ziyaret edilir."

Yorumlar (0)