Safranbolu'nun hedefi 1,5 milyon turist

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesine bu yıl 1,5 milyon turistin uğraması hedefleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 04.01.2020, 13:00 04.01.2020, 13:07
Safranbolu'nun hedefi 1,5 milyon turist

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde "korumanın başkenti" unvanıyla  yer alan Safranbolu'nun bu yıl 1,5 milyon turiste ev sahipliği yapması bekleniyor.

Müze kent konumundaki ilçe Safranbolu, 1977'de koruma ve turizm alanında ilk adımlarını attıktan sonra, 1994'te UNESCO'ya alınarak, turistlerin uğrak noktası haline gelmeye başladı. Safranbolu, 1994'ten günümüze kadarki sürede yaklaşık 16 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen Safranbolu, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerin uğrak noktasıyken, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yabancı turistlerin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada Safranbolu'nun topyekun kent olarak dünya mirasında olduğunu, bu özelliğe sahip nadir alanların bulunduğunu belirtti.

Köse, ülkemiz ve dünya için bu kadar önemli bir kente sahip oldukları için gurur duyduklarını, ilçenin güzelliklerini koruyan geçmiş kuşaklara borçlu olduklarının altını çizerek, "Şimdi bizim görevimiz de aynı şekilde içinde yaşayarak ve aslını koruyarak kenti gelecek kuşaklarımıza aktarmak. Önceliğimiz korumak. Daha sonra soyut ve somut mirasımızı yaşatmak, bizden sonrakilere bırakabilmek. Biz de bunu yapıyoruz."  şeklinde konuştu.

Safranbolu'nun en önemli geçim kaynaklarından birinin turizm olduğunu belirten Köse, "Geçtiğimiz yıl ilçemize günübirlikçilerle yaklaşık 1 milyon 300 bin civarında yerli ve yabancı turist geldi. Onları en iyi şekilde ağırladık. Gelenek ve göreneklerimizi yaşadılar, gördüler. 3 bin yıllık yapıların arasında adeta 'zamanda yolculuk' yaptılar. Hedefimiz bu yıl 1 milyon 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamak. Bunun için çalışmalarımız, projelerimiz hazır. Kaliteden ve korumadan ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki fuarlar bizim için çok önemli." dedi.

Yorumlar (0)