Ryan Reynolds: Filmlerin kahraman yakışıklısı

Karşımıza, kafası karışık Deadpool olarak da çıkabiliyor; yangınların arasından bir sıyrık bile atlatmadan çıkan Daiman olarak da… Hollywood’un en çok konuşulan yakışıklı oyuncularından Ryan Reynolds hakkında en çok neyi merak ediyorsunuz?

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2020, 13:57 28.11.2020, 14:21
Ryan Reynolds: Filmlerin kahraman yakışıklısı

O kimi zaman; iyilik ve kötülük arasında gidip gelen, dünyanın en komik süper kahramanı… Kimi zamansa aksiyondan aksiyona atlayan, çılgın bir yakışıklı! Oynadığı filmlerle büyük bir hayran kitlesi elde eden, yaşadığı ilişkilerle gündemden düşmeyen ve aksiyon filmlerinde sükse yapmasıyla şaşırtan Ryan Reynolds’un filmlerine, kariyerine hayatına ve hakkında merak edilenlere şöyle bir göz atalım!


 


23 Ekim 1976 yılında Kanada‘nın Vancouver şehrinde doğan Ryan Reynolds, gıda toptancısı bir baba ile perakende satış görevlisi bir annenin 4. çocuğu olarak dünyaya geldi.  Küçükken yakışıklılığını fark eden ailesi, onu bir ajansa götürdü ve birkaç projede kendini çocukken gösterdi. Kwatlen Politeknik Üniversitesi’nde okumaya başlayan Reynolds, burada mutlu olamayacağını anlayıp okulu bıraktı.  Ama asıl olarak oyunculuk kariyeri 1991 yılında, Nickelodeon’da yayına giren “Fifteen” dizisi oldu. Dizide ‘Billy Simpson’ karakterine hayat veren Reynolds, The X-Files dizine de konuk oyuncu olarak geldi. 


2002 yılında “National Lampoon’s Van Wilder” filminde başrol oynayan Reynolds, “The In-Laws”, “Foolproof” ve “Harold & Kumar Go to White Castle” gibi filmlerde de göründü. 2004 yılında rol aldığı “Blade: Trinity” filminde ‘Hannibal King’’ karakterine hayat verdi. Filmde yer alan aksiyon sahneleri için oldukça büyük bir fiziksel eğitime giren Reynolds filmde; Wesley Snipes, Jessica Biel ve Kris Kristofferson gibi oyuncularla başrol oynadı. 2005 yılında rol aldığı komedi filmi “Just Friends” yani “Sadece Arkadaşız”, filminde plastik makyajla kilolu hale getirildi. Filmde Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein ve Christopher Marquette ile oynayan Reynolds, “Waiting”, “The Nines”, “Chaos Theory” ve “Definitely, Maybe” gibi projelerde de göründü. 2007 yılında ise mafya, FBI gibi Amerikanın kötü yüzünü anlatan “Smokin’ Aces” yani “Tehlikeli Aslar” filminde rol alan Reynolds; filmde Ben Affleck, Andy Garcia, Alicia Keys, Ray Liotta ve Jeremy Piven gibi isimlerle rol aldı.
 


 

‘Deadpool’ karakteri, Reynolds’un kariyerini başka bir yöne çevirdi!

2009 yılında yayınlanan “X-Men Başlangıç; Wolverine” filmi, kariyerinde önemli bir karakterşn hazırlığı oldu. Çizgi roman tarihinin en ilgnç süper kahramanlarından ‘Deadpool’ yani ‘Wade Wilson’ karakterini ilk kez oynadı. Rolü Scott Adkins ile paylaşan Reynolds’un bu karakteri canlandırması,  rolü tam 7 yıl sonra bu kez başrolde oynayacağının habercisiydi… Ryan Reynolds, 2010 yılında dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde gerçekleştiren gerilim filmi “Buried” de rol aldı. Olumlu eleştirilen alan film, kamyon şöförlüğü yaoan bir adamın terör saldırısı sonucunda kapandığı tuzaktan kurtulma çabasını izliyoruz.


Haziran 2010'da Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne davet edilen Reynolds, 2011'de Warner Bros.'un ‘Green Lantern’ filminde süper kahramanın “Hal Jordan” versiyonuna hayat verdi. Film çok başarılı olamasa da bu film sayesinde Reynolds’a, hem Marvel hem de DC karakterlerine dayanan filmlerde yer almaya başlayan bir kapı açıldıı. 2013’te animasyon dünyasına seslendirme olarak dalış yaptı. “Turbo” ve “The Croods” adlı animasyon filmlerinde seslendirme yapan Reynolds’un dublaj performansı oldukça beğenildi.


Aynı yıl içerisinde, “R.I.P.D.” yani “Ölümsüz Polisler” filminde rol alan Reynolds filmde Jeff Bridges ve Kevin Bacon ile rol aldı. Reynolds’un ‘Nick Walker’ karakterine hayat verdiği filmde, doğa üstü güçleri komik bir yandan ele almış ve olumsuz eleştirilere maruz kalmıştı.. 2015’te gelen “Self-less” filmindeki aksiyon sahneleri oldukça beğenilen Reynolds, filmde Ben Kingsley ile birlikte oynadı.  2016’da ise nihayetinde “Deadpool” a başrolünde olduğu film geldi! Ryan Reynolds’un hayat verdiği Wade Wilson karakteri daha da fenomenleşirken, film gişede 782 milyon dolar hasılat elde etmişti.
 


 


Aradan geçen zamanda “Criminal”, “The Hitman’s Bodyguard” ve “Life” filmlerinde rol aldı Reynolds. 2008 yılında evlendiği başarılı aktris Scarlett Johansson ile ayrılığının ardından, 2012’de evlendiği aktris Blake Lively ile üç tane çocukları oldu.  2018’de gelen “Deadpool” serisinin ikinci filmi “Deadpool 2”, ilk filmden farklı bir yönetmenle çekildi. Film, 785 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. En son Netflix Orijinal aksiyon filmi “6 Undergroud” da rol alan Reynolds, Mcihael Bay’in yönettiği filmde “One” karakterini canlandırdı.

Son olarak, sevgilisi Blake Lively ile Kanadalı evsizlere yaptığı 500 bin dolarlık yardım ile konuşulan Ryan Reynolds, anlıyoruz ki filmlerde canlandırdığı süper kahramanlık karakterini gerçek hayatta da yansıtmaya devam ediyor. İnanıyoruz ki daha da başarılı filmlerde görmeye devam edeceğiz, kim bilir belki bir Oscar heykeli bile konabilir yamacına….

Yorumlar (0)