Rusya, uzaya film seti kuruyor 

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Vyzov” isimli dünyanın ilk uzay filmini çekmeye hazırlanıyor. 

KÜLTÜR-SANAT 19.09.2021, 09:49
Rusya, uzaya film seti kuruyor 

Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSCMOS) ile bir Rus televizyon kanalının ortak projesi olarak çekilecek uzay filmi için Uluslararası Uzay İstasyonu’nda küçük çaplı bir set kurmaya hazırlanıyor. Özel bir ekibe çekim için eğitimler veren yetkililer, uzay yolculuğu öncesinde son hazırlıkları tamamlamak amacıyla Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’ne geldi.  

“Vyzov”, insalık tarihinde bir ilk olacak 

Vyzov ismi verilecek olan ilk uzay filminin yönetmen koltuğunda Klim Şipenko oturacak. Filmin oyuncuları ise astronot Anton Şkaplerov ve oyuncu Yuliya Peresild olacak. Filmin çekimi için ekip, 5 Ekim 2021 tarihinde MS-19 uzay aracı ile uzaya gönderilecek. 



Rusya’da bulunan Yuri Gagarin Astronot Hazırlama Merkezi’nde özel eğitim sürecini başarılı şekilde tamamlayan Peresild ve Şipenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 12 gün kalacak. Bu süre zarfında filmin çekimlerinin tamamlanması bekleniyor.  

Ekip, 17 Ekim’de, astronot Oleg Noviskyi yönetimindeki Soyuz MS-18 uzay aracı ile Dünya’ya dönecek. 

Elon Musk ve Jeff Bezos’a davetiye gönderildi 

ROSCOSCMOS tarafından daha önce yapılan açıklamada, 5 Ekim’de Baykonur Uzay Üssü’nde düzenlenecek fırlatma töreni için Jeff Bezos, Richard Branson ve Elon Musk’a izleyici davetiyesi gönderdiklerini bildirmişti. 

Yorumlar (0)