“Rock Kraliçesi” yaşamını yitirdi: Ülkede yas ilan edildi

Brezilyalı ünlü şarkıcı Rita Lee, 75 yaşında hayatını kaybetti. Haberi duyan Brezilya Devlet Başkanı, ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

KÜLTÜR-SANAT 10.05.2023, 11:05 11.05.2023, 09:05
“Rock Kraliçesi” yaşamını yitirdi: Ülkede yas ilan edildi

Brezilya müzik dünyasının en önemli isimlerinden ve "Rock Kraliçesi" olarak anılan Rita Lee, 75 yaşında hayata gözlerini kapattı. Lee, akciğer kanseri nedeniyle Sao Paulo'daki evinde vefat etti. Lee'nin ailesi, sanatçının ölüm haberini sosyal medya platformu Instagram üzerinden duyurdu. Brezilya Devlet Başkanı, ünlü sanatçının vefatı üzerine 3 günlük yas ilan etti.

Birçok enstrüman çalabiliyordu

Brezilyalı ünlü şarkıcı Rita Lee, "Baila conmigo" ve "Mania de voce" gibi eserleriyle ülkesinde büyük bir üne kavuşmuştu. 2021 yılından bu yana akciğer kanseriyle mücadele eden Lee, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Lee, iki Latin Grammy ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştı ve piyano, flüt, banjo, mızıka, klasik ve elektro gitar gibi çeşitli enstrümanlar çalarak çok yönlü bir sanatçı olarak tanınıyordu. Lee, 47 yıldır evli olduğu Roberto de Carvalho'dan üç çocuk sahibiydi. Ibirapuera Parkı'nda düzenlenecek törenle sanatçı son yolculuğuna uğurlanacak.

3 günlük yas kararı alındı

Brezilyalı ünlü şarkıcı Rita Lee'nin ölümü, ülkede büyük üzüntü meydana getirdi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Lee'nin ölümü nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Lula da Silva, "Şarkıcı, söz yazarı, aktris ve çok yönlü bir müzisyen. 'Rock kraliçesi' unvanı onun kariyerine tamamen uygun bir şekilde verildi. Hayatta ve müzikte cinsiyetçiliğe karşı savaşarak nesiller boyu kadınlara ilham verdi" dedi. Lee'nin son yolculuğuna, Sao Paulo'nun en büyük ikinci parkı olan Ibirapuera Park'ta düzenlenecek bir törenle uğurlanacağı bildirildi.

Yorumlar (0)