Robert Downey Jr az daha farklı kahramanı canlandıracaktı

Iron Man serisinin yönetmen koltuğunda oturan Jon Favreau, Robert Downey Jr'ın "Tony Stark" rolünü canlandırmasından önce hangi rol için seçmelere girdiğini paylaştı.

KÜLTÜR-SANAT 30.05.2023, 11:16 31.05.2023, 16:01
Robert Downey Jr az daha farklı kahramanı canlandıracaktı

2008 yılında gösterime sokulan ilk "Iron Man" yapımının ardından, serinin iki filmi ve "Avengers: Endgame"de olmak üzere toplamda 9 defa Marvel filminde oynayan Robert Downey Jr’ın geçmiş dönemlerde farklı karakterler için seçmelere girdiği ortaya çıktı.

Iron Man’ın belirlenme hikayesi

Iron Man serilerinde Tony Stark'ın kişisel asistanı ve şoförünü de canlandıran Jon Favreau, Tony Stark’ın seçilme sürecini anlattı.

Favreau, Downey Jr'ın “Iron Man” için seçilmesinin ardından prodüksiyon ile ilgili birçok şeyi ve oyuncu kadrosunu da etkilediğini ifade etti.

Farklı bir rol için düşünüldü

Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, söz konusu rol adına farklı kişileri de düşündüklerini ancak Downey Jr'ın kesin bir seçenek olduğunu aktardı.

Favreau da aktörün Iron Man’ın öncesinde farklı bir süper kahraman rolü adına düşünüldüğünü de dile getirdi.

Downey Jr ile karşılaştığında neler yaşanacağının aklında netleştiğini ifade eden Favreau, "Fantastik Dörtlü filmi için seçmelere katılmıştı. Birçok kişi onu tanıyordu. Beraber oturduğumuzu hatırlıyorum. O an 'Tanrım, içerisinde var, gözlerinde o kıvılcım var ve hazır' dedim. " dedi.

Yorumlar (0)