Robert De Niro İstanbul'da

Megakent İstanbul'a gelen ünlü aktör Robert De Niro,"Bu şehir film yapmak için muhteşem bir yer. Yalnızca bir hikaye lazım. Zor olan kısmı da bu. Kent çok büyük ve muhteşem." dedi.

KÜLTÜR-SANAT 27.06.2022, 00:15
Robert De Niro İstanbul'da

De Niro, bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında soruları yanıtladı. 



"Bu kentin bir büyüsü var"

De Niro, Türkiye'ye geldiğinden ötürü çok mutlu olduğunu, daha evvel birkaç defa daha İstanbul'a geldiğini fakat ziyaretlerinde yeteri kadar uzun kalamadığını ifade etti.

İstanbul'da olmanın muhteşem olduğunu belirten De Niro, İstanbul'da yeni bir film projesi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, an itibarıyla bu yönde bir planının olmadığını fakat çalışmaktan zevk aldığı yönetmenlerden biri İstanbul'da çekilecek olan bir film senaryosuyla kendisine gelirse zevkle rol alacağını kaydetti. 

Robert De Niro, megakentte en sevdiği mekanların halı satılan çarşılar olduğunu söyleyerek, "İnanılmaz derecede etkileyiciydi. Kızımı da oraya götürmeyi çok istiyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul'un Avrupa ve Asya kıtasını bir araya getiren coğrafi yapısına işaret eden De Niro, şöyle devam etti:

"Bu şehir film yapmak için muhteşem bir yer. Yalnızca bir hikaye lazım. Zor olan kısmı da bu. Kent çok büyük ve muhteşem. 20 sene evvelki ziyaretimde, bu kentin ne denli büyük olduğu zihnimde yer etmiş. Bu kentin bir büyüsü var." 

"Üzgünüm, hiç Türk filmi seyretmedim"

Türkiye'deki sinema sektörü hakkında herhangi bir fikri olmadığını kaydeden 78 yaşındaki aktör, bu husustaki soruya yanıt veremeyeceğini ifade etti.

De Niro, "Hiç Türk filmi seyretmedim. Aslında son dönemde hiç film seyredemiyorum. Buraya gelmeden evvel birkaç tane Türk filmi seyretmiş olmayı dilerdim fakat üzgünüm, seyretmedim." dedi. 

"Netflix olmasa Irishman çekilemezdi"

Al Pacino ile 50 seneyi geçen dostluğuna da vurgu yapan De Niro, "Çok iyi arkadaşız. Her gün görüştüğümüzü söyleyemem fakat dostluğumuz çok sağlam. Birbirimizle konuştuğumuzda her daim zevk alıyoruz." dedi. 

De Niro, son zamanlarda dijital mecraların yükselişine dair, "Netflix olmasa Irishman çekilemezdi. Ben bahse konu platformlardan memnunum. Filmi yapabilmemiz amacıyla gereksinim duyduğumuz her şeyi verdiler." yorumunda bulundu. 

"Dünyadaki en aptal insan Twitter'da"

Sosyal medya hesabı olmamasına yönelik bir soru üzerine ise De Niro, şu ifadeleri kullandı:

"Instagram? Bu bir şaka mı? Bu saçmalığın içinde bulunmak isteyeceğimi mi düşündünüz? Ben hayatımdan memnunum. Twitter? Twitter hesabım da yok. Dünyadaki en aptal insan Twitter'da ve sanırım bahsettiğim kişiyi hepiniz biliyorsunuz. Neyse ki susturdular onu."

Yorumlar (0)