Restore çalışmaları bitti, Tarihi Velipaşa Hanı yakında açılıyor!

Çorum’da bulunan Tarihi Velipaşa Hanı’nda restore çalışmalarında sona gelindi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, protokol üyeleriyle beraber handa incelemelerde bulundu. Aşgın hanın, Çorum’un kültür sanat hayatında önemli bir yere ulaşacağını da belirtti.

KÜLTÜR-SANAT 21.04.2021, 12:14 22.04.2021, 09:37
Restore çalışmaları bitti, Tarihi Velipaşa Hanı yakında açılıyor!

Çorum’un tarihi hanlarından bir tanesi olan Tarihi Velipaşa Hanı’nda restore çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda açılması planlanan tarihi hanın, Çorum ilinin kültür sanat hayatı ve sosyal hayatında önemli bir yere gelmesi bekleniyor. Tarihi handaki çalışmalar, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve protokol üyeleri tarafından incelemeye alındı. 



Mimari açında hanın yapısı önem taşıyor

Restore çalışmalarını takından takip eden heyet ekibinde Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu yer aldı.



Tarihi handaki restore işlemlerinin sonuna gelindiğini belirten Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mimari açından Tarihi Velipaşa Hanı’nın Türkiye’deki önemli yapılardan bir tanesi olduğunu belirtti. Hanın, Çorum’un kültür sanat hayatında önemli bir yer olacağını belirten Aşgın, ayrıca ilin sosyal hayatından da izler taşıyacağının da altını çizdi.



AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, belediye bakanının göreve geldiği günden bu yana hizmet aşkıyla çalıştığını ve ilin üst ve alt yapı çalışmalarıyla geleceğe yönelik hizmetlerde bulunduğunu belirtti. Şehrin kültürel ve tarihsel zenginliği öne çıkarmak için belediyenin birçok çalışmaya imza attığını söyleyen Kavuncu, başkan Aşgın’a bu yılda kolaylıklar ve başarılar diledi. Handaki incelemelerin ardından heyet, esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın ramazan ayının kutlayan ve şikayetlerini dinleyen başkan Aşgın ve heyet, halkın duası ve hakkın rızasını kazanmak adına bu yolda ilerlediklerini ve amaçlarının da bu olduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)