Refik Anadol’un "Casa Batllo: Yaşayan Mimari" adlı NFT eseri, rekor fiyata satıldı

Dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol'un, Barcelona'da bulunan ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini tekrar tasarlayarak sergilediği 'Casa Batllo: Yaşayan Mimari' isimli dinamik NFT eseri, 1 milyon 380 bin dolara (21 milyon TL) satıldı.

KÜLTÜR-SANAT 11.05.2022, 12:32 11.05.2022, 12:39
Refik Anadol’un "Casa Batllo: Yaşayan Mimari" adlı NFT eseri, rekor fiyata satıldı

New York Rockefeller Plaza’da yer alan Christie’s Müzayede Evi’nde gerçekleştirilen açık artırmada Pablo Picasso, Claude Monet, Andy Warhol, Bansky, Jean-Michel Basquiat, Vincent Van Gogh ve Georgio Totto O’Keeffe gibi ünlü sanatçıların eserleri de satışa çıkarıldı. 

Etkinlikteki tek NFT eseri Anadol’a ait

Etkinlikte satışa çıkarılan tek NFT eser olarak ön plana çıkan ‘Casa Batllo: Yaşayan Mimari’ye, 1 milyon 100 bin dolar teklif sunulurken, komisyonlar ile beraber söz konusu satışın 1 milyon 380 bin dolara mâl olduğu duyuruldu.

Barcelona’daki ünlü mimar Antoni Gaudi’nin Casa Batllo isimli eserinin ön cephesini tekrar tasarlayarak dinamik bir ışık gösterisi sergileyen ünlü sanatçı Refik Anadol, aynı zamanda eserinin Barcelona’dan gerçek zamanlı iklim verilerini de kullanarak tam anlamıyla yaşayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)