Recep Çavdar, Hindistan’dan 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüyle döndü!

Bu yıl Hindistan’da on birinci kez düzenlenen Dada Phalke Film Festivali'nde Türkiye’yi temsilen yarışan "Bir Düş Gördüm" filmi, ödülle döndü! Filmin oyuncularından Recep Çavdar’a, festivalden ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü aldı! Çavdar, filmde ‘Akıllı Zeki’ karakterine hayat veriyor.

KÜLTÜR-SANAT 03.05.2021, 17:08 04.05.2021, 10:02
Recep Çavdar, Hindistan’dan 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüyle döndü!

Yönetmenliğini Murat Çeri’nin üstlendiği ve Çeri’nin ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Bir Düş Gördüm’, Türkiye’yi bu yıl on birincisi düzenlen Dada Saheb Phalke Film Festivali’nde temsil etti. Festivalin yarışma bölümünde gösterilen filmde Nevzat Yılmaz, Harun Reha Pakoğlu, Ferda Işıl ve Recep Çavdar rol alıyor. Festivalden ödülle dönen filme ödül, Recep Çavdar ile geldi. Filmdeki performansıyla Çavdar’a, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü verildi.  Bir trafik kazası geçiren dokuz yaşındaki Tarık’a odaklanan  ‘Bir Düş Gördüm’ filmi, Tarık’ın bu süreçteki düşlerine odaklanıyor.

2021 yılında yurtdışından ödül alan ikinci erkek oyuncu oldu

Filmde ‘Akıllı Zeki’ karakterine hayat veren Recep Çavdar, ‘9,75’ filmindeki performansıyla Nejat İşler'in Dakka Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmasının ardından 2021 yılı içerisinde yurt dışından ödül kazanan ikinci erkek oyuncu olmuş oldu. Türk Sinemasının Hindistan’dan ilk kez ödül aldığına dikkat çeken Recep Çavdar, Türk filmlerinin bu şekilde yayılmasının çok güzel bir şey olduğunu söylüyor. Yurt dışında Türkiye’yi temsil etmenin bir sonraki projelere de etki ettiğini belirten Çavdar, filmin yurt dışındaki festivallerden bambaşka ödüllerle döndüğünü söyledi.

Oyunculuğun dışından senaristlik ve yönetmenlik de yapıyor

Oyunculuğun yanı sıra senaryo yazarlığı da yaptığını söyleyen Recep Çavdar, Mustafa Kutlu'nun Rüzgarlı Pazar hikayesini filme uyarladığını ve filmin yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstleneceğini söyledi. İki kez kısa film çektiğini de söyleyen Çavdar, ilk uzun metrajlı filmini yapmak için de kolları sıvadığını söyledi. Türkiye’nin sinema diliyle yurt dışında temsil edilmesinin büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Çavdar, Türk kültürünün insanlığa katacağı çok fazla şey olduğunu da sözlerine ekledi.
;

Yorumlar (0)