‘Real Bodies’ adlı kadavra sergisi, Lordlar Kamarası’ndan tepki aldı!

2018 yılında Birmingham National Exhibition Centre’da açılan ‘Real Bodies’ adındaki sergi, İngiltereli Milletvekilleri’nin üst meclisi olan Lordlar Kamarası’nda tepki topladı. Sergide yer alan kadavraların, Liverpool’dan Lord Alton tarafından ‘Çin’de idam edilen mahkumlara’ ait olduğu iddia edildi.

KÜLTÜR-SANAT 06.02.2021, 15:51 06.02.2021, 15:52
‘Real Bodies’ adlı kadavra sergisi, Lordlar Kamarası’ndan tepki aldı!

İngiltere’nin orta iç bölgesi olarak bilinen Birmingham’da yer alan “National Exhibition Centre” da, 2018 yılında “Real Bodies” adında bir sergi açılmıştı. Sergide, kadavra şeklindeki insan figürleri yer almıştı. Ancak sergiye, İngiltere Parlamentosu’nun üst meclisi olan “Lordlar Kamarası” tarafından tepki geldi.

İnsan dokuları, İngiltere’ye izin belgesi olmadan giriş yapamıyor

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen sergi, parlamentoda İngiltere’de tartışılan ilaç ve tıbbi cihazlarla ilişkin yeni bir yasa tasarısının konuşulduğu sırada gündeme geldi. Ülkeye giren insan dokusu, organı ve hücresinin; , medikal ve ya bilimsel bir amaçla kullanılması durumu olsa da, kişinin ya da donörün izninin olduğu bir belge ile girebiliyor.



Lordlar Kamarası, böyle bir izin alınmadan kadavraların getirildiğini belirtti. Ayrıca kadavraların Çin’de idam edilen mahkumlara ait olduğu söylenirken, İngiltere’de bu izin olmadan bu tarz bir sergi yapılmasının kabul edilmemesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)