‘Raya ve Son Ejderha’ filminden, Türkçe dublajlı fragman geldi!

Animasyon film “Raya ve Son Ejderha” nın Türkçe dublajlı fragmanı yayınlandı! Heyecan verici fragmanla birlikte, filmin vizyon tarihi de merakla beklenmeye başladı.

KÜLTÜR-SANAT 27.01.2021, 09:34 27.01.2021, 14:06
‘Raya ve Son Ejderha’  filminden, Türkçe dublajlı fragman geldi!

Animasyon severleri yepyeni bir film bekliyor.  Ülkesini kurtarmak isteyen genç ve yalnız bir savaçı olan Raya’nın macerasına kulak veren “Raya ve Son Ejderha” filminden Türkçe Dublajlı bir fragman yayınlandı. Pandemi sürecinde şu sıralar sinemaların kapalı olması nedeniyle, filmin vizyon tarihi ise henüz belli değil.

Ülkesini kurtarmaya çalışan Raya’nın hikayesi

Yönetmenliğini; “6 Süper Kahraman” animasyon filmiyle ile Oscar Ödülleri’nde “En İyi Animasyon Filmi” dalında ödül sahibi olan Don Hall ve eleştirmenlerce övgüyle karşılanan bağımsız film “Blindspoting”in yönetmeni Carlos López Estrada’nın üstlendiği “Raya ve Son Ejderha” filminin yardımcı yönetmenliğini ise Paul Briggs ve John Ripa üstleniyor. Yapım kadrosunda ise Osnat Shurer ve Peter Del Vecho’nun yer aldığı filmde, yalnız bir savaçı olan Raya’nın ülkesi Kumandra’yı korumak için amansız mücadelesi konu alınıyor. Raya, Kumandra'yı yeniden tehdit eden Druun adlı canavarları durdurmak için tam 500 yılın ardından son ejderhanın izini sürmek zorundadır.

Güneydoğu Asya'nın kültürlerinden ve insanlarından esinlenerek oluşturulduğu belirtilen animasyon film için, bölgedeki uzman danışmanlardan Raya Southeast Asia Story Trust ile iş birliği içerisinde olundu. Filmde ülkesi Kumandra'nın canavarlardan kurtarmaya çalışan Raya, bu yolda aslında dünyayı kurtarmak için bir ejderhadan çok daha fazlasının gerektiğini fark edecek ve aynı zamanda güvenin, takım çalışmasının ne kadar çok önemli olduğunu görecektir. Filmde Raya’nun dışında adında 10 yaşında bir girişimci olan sokak ustası Boun, müthiş dev Tong,  hırsız ufaklık Noi ve Ongiler grubu gibi karakterler de bulunuyor.

Yorumlar (0)