“Rafadan Tayfa Göbeklitepe” rekor kırdı

TRT Çocuk’un ilgiyle takip edilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa'nın yeni filmi “Rafadan Tayfa Göbeklitepe” animasyon türünde açılış rekoru kırdı!

KÜLTÜR-SANAT 04.01.2020, 16:43 05.01.2020, 15:25
“Rafadan Tayfa Göbeklitepe” rekor kırdı

TRT Çocuk’un sevilen çizgi serisi Rafadan Tayfa’nın ikinci filmi “Rafadan Tayfa Göbeklitepe” vizyona girdiği ilk hafta içinde 956 bin 540 kez izlendi. 2018’de vizyona giren “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası”nın devamı olan film, ilk haftadaki izlenme sayılarıyla animasyon türünde açılış rekoru kırmış oldu.


Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan, Rafadan Tayfa’nın kuşaklar arası bir köprü görevi üstlendiği için başarılı olduğunu belirtti.

Seride Türk toplumuna ait değerlere sıklıkla yer verildiğini vurgulayan Fidan, "Biliyorsunuz modernleşmeyle birlikte aile yapımız birtakım değişimlere uğradı. Geleneksel toplumlarda var olan o güçlü aile ilişkileri, komşuluk ve dayanışma kültürü bugün modernleşmenin de etkisiyle ne yazık ki zayıfladı. Rafadan Tayfa, TRT Çocuk aracılığıyla işte o çok özlediğimiz değerlerimizi yeniden hatırlamamıza, yaşamamıza aracılık etti diyebiliriz." dedi.


2018 yılında yaklaşık 244 bin seyirciyle açılış yapan “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası”, toplamda 1 milyon 800 bin izleyiciye ulaşmıştı.

Animasyon türünde rekoru elinde tutan bir önceki yapım ise yaklaşık 504 bin izleyiciyle geçtiğimiz ekim ayında vizyona giren “Kral Şakir Korsanlar Diyarı” olmuştu.
 

Yorumlar (2)
SAMET EFE YUMAK 4 yıl önce
göbeglitepe çokgüzel
Nisanur6a 4 yıl önce
Çok güzel de