“Radyo Dramaları” ile TRT’de perdeler açık kalıyor!

TRT Radyoları’nın bir döneme damga vuran klasiği ‘Radyo Dramaları’ geri dönüyor! Salgın döneminde tiyatroya gidemeyenler için özellikle oluşturulan dramalar, yepyeni oyunların kayıtlarıyla dinleyicilerle buluşacak!

KÜLTÜR-SANAT 18.11.2020, 13:25 18.11.2020, 13:48
“Radyo Dramaları” ile TRT’de perdeler açık kalıyor!

TRT’nin radyolarına bir dönem damga vuran ‘Radyo Dramaları’ yeniden dinleyicilerle buluşuyor! “Radyo Tiyatrosu Kuşağı”, “Arkası Yarın Kuşağı” ve “Gece Tiyatrosu Kuşağı” olarak yayınlanacak olan dramalar, dinleyicilerini bu kuşaklara bekliyor! Son 2 yılda oyun arşivine yepyeni kayıtlar katan TRT Radyosu, dinleyicilerine yeni dünyalar vadediyor. 

İlk oyun: “İki Yaşam”


Arşive eklenecek ve kaydına başlanan ilk tiyatro oyunu ise “İki Yaşam” oyunu oldu. Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi olan yazar Mine Artu tarafından yazımı gerçekleştirilen oyunun yönetmenliğini, oyuncu Ali Rıza Kubilay üstleniyor. Her Çarşamba akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1’de yayınlanacak olan oyunun seslendirme kadrosunda; Tarık Şerbetçioğlu, Bulut Akkale, Faruk Akgören, Murat Şenol, Aliye Uslu ve İskender Bağcılar bulunuyor. 


TRT Radyo 1’de dilnelenbilecek diğer kuşaklar; “Arkası Yarın Kuşağı” hafta içi her gün saat 09.40’ta, “Gece Tiyatrosu Kuşağı” ise her Pazartesi 01.05’te takip edilebilecek. Ayrıca Radyo draması kayıtları, TRT’nin dijital platformu TRT Dinle’den de dinlenebilecek. 

Yorumlar (0)