Prens Harry'nin iş istediği CEO istifa etti!

Prens Harry'nin, eşi Meghan Markle için iş istediği Disney'in 15 yıllık CEO'su Bob Iger görevinden istifa ettiğini açıkladı. Iger, "işin yaratıcı yönüne odaklanacağını" söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 26.02.2020, 14:58
Prens Harry'nin iş istediği CEO istifa etti!

Star Warsve Marvel gibi serileri satın alarak Disney’i geliştiren CEO Bob Iger, dün istifa ettiğini duyurdu. Iger'in yerine ise Bob Chapek'in getirildiği duyuruldu.

Iger, sözleşmesinin sona ereceği 31 Aralık 2021 tarihine kadar şirketin icra başkanı olarak kalacak.

2015'ten beri şirketi yöneten Iger, 71 milyar dolara Fox’un eğlence işlerini satın almış ve Kasım 2019’da "Disney Plus yayın hizmetini" başlatmıştı. Disney Plus, üç ay içinde yaklaşık 29 milyon dolar gelir elde etmişti.

Disney'in günlük çalışmalarıyla uğraşmanın bir hayli zor olduğunu belirten Iger, "işin yaratıcı tarafına odaklanmak" için istifa ettiğini söyledi.

En fazla kazanan ikinci CEO olmuştu

Iger, 65,6 milyon dolarlık kazancıyla "2018’in en fazla kazanan ikinci CEO'su" olmuştu. En fazla kazanan isim ise 129,5 milyon dolarla Discovery'nin CEO’su David Zaslav idi.

Prens Harry ondan iş istemişti

69 yaşındaki Iger’in adı, Aslan Kral (The Lino King) filminin Londra galasına katılan kraliyet çiftiyle yaptığı sohbet nedeniyle gündeme gelmişti. Prens Harry'nin, Disney ile seslendirme anlaşması yapan Markle için, Iger'den iş istediği görülmüştü. 

Kameraların yakaladığı konuşmada Harry, Iger'e “Onun seslendirme yaptığını biliyor musunuz?” dediği görülmüştü.

"Şaşırmış görünüyorsunuz"
 
Iger'den "Hayır" yanıtını alan Harry, "Şaşırmış görünüyorsunuz. O, seslendirmeyle çok ilgileniyor" demişti. Iger ise buna karşılık, "Denemek isteriz. Harika bir fikir. Mail gönderin" yanıtını vermişti.

Yorumlar (0)