Perfect Strangers filmi, Nadine Labaki’li kadroyla Arapça’ya uyarlanıyor!

Ülkemizde ‘Cebimdeki Yabancı’ adıyla uyarlanan ve birçok ülkede de uyarlaması çekilen ‘Perfect Strangers’ filmi, oyuncu ve yönetmen Nadine Labaki’nin de kadrosunda yer aldığı bir ekiple, Lübnan’da ‘Arapça’ versiyonuyla uyarlanacak!

KÜLTÜR-SANAT 30.12.2020, 12:15 30.12.2020, 19:16
Perfect Strangers filmi, Nadine Labaki’li kadroyla Arapça’ya uyarlanıyor!

Birçok ülkede uyarlaması çekilen başadılı film ‘Perfect Strangers’ bu kez Arapça versiyonuyla geliyor. Capernahum filmiyle Cannes Film Festivali’nde yarışan Lübnan’lı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki’nin de oyuncu kadrosunda yer aldığı film, Şubat ayında çekimlere başlayacak. Daha önce çekilmesi planlanan film, koronavirüs salgını ve Lübnan’da yaşanan siyasi olaylardan kaynaklı ertelenmişti.

Timer Wissam Smayra ve Gabriel Yammine’in senaryosunu birlikte yazdıkları filmin başrolünde Nadine Labaki’nin yanı sıra; Mısırlı oyuncu Mona Zaki, Mısır kökenli Ürdünlü aktör&yönetmen Eyad Nassar, Lübnan’lı  Diamand Bou Abboud, Adel Karam  ve Labaki’nin "Capernaum"u birlikte yazdığı Lübnanlı aktör&yönetmen Georges Khabbaz da bulunacak. Filmin yapımcılığını ise Front Row Filmed Entertainment, Film Clinic ve Empire International'la birlikte üstlenecek. Filmin 2021 çeğreyinde Orta Doğu’da vizyona girmesi planlanıyor.


 

Film, Türkiye’de de ‘Cebimdeki Yabancı’ adıyla uyarlanmıştı

2016 İtalya yapımı orijinal adı “Perfetti Sconosciuti” olan film Fransa, Güney Kore, Almanya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki film yapımcıları tarafından da hakları alınarak yeniden çevrilmişti. Yönetmenliğini Paolo Genovese’nin üstlendiği film, 31 milyon dolar civarında bir gişe hasılatı elde etmişti.

Bir akşam evde yemek yiyen 7 arkadaşın, yemek esnasında ''Birbirimizden saklayacak bir şeyimiz yok!'' diyerek cep telefonları ile kişisel sırları hakkında bir oyun oynamalarını konu alan film, ülkemizde de BKM ve Ferzan Özpetek yapımcılığında ‘Cebimdeki Yabancı’ adıyla çekilmişti. Filmde Belçim Bilgin, Serkan Altunorak, Leyla Lydia Tuğutlu, Şükrü Özyıldız, Şebnem Bozoklu, Buğra Gülsoy ve Çağlar Çorumlu rol almıştı.

Yorumlar (0)