Perdeler çevrimiçi açıldı, tiyatro festivali coşkusu başladı!

Bu yıl yedincisi düzenlenen “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali”, çevrimiçi olarak açışını gerçekleştirdi. Oyunların yanı sıra söyleşi ve atölyelerin de gerçekleşeceği festival, 29 Kasım’da sona erecek.

KÜLTÜR-SANAT 23.11.2020, 15:26 24.11.2020, 17:26
Perdeler çevrimiçi açıldı, tiyatro festivali coşkusu başladı!

Tiyatro Frankfurt tarafından 17 yıldır düzenlenen, Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk ve Almanların sanat için bir araya geldiği oluşumlardan bir tanesi olan “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali”, başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek olan festival, oyuncu Kamil Kellecioğlu direktörlüğünde gerçekleşiyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Alman Bilim ve Kültür Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali”, çalışmalarını Tiyatro Frankfurt’un sosyal medya kanalları üzerinden takipçilerine sunacak.

Festival, 29 Kasım’a kadar sürecek

Festivalin açılış programında Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu konuşma yaptı. Ardından festivalin Tiyatro Frankfurt’un Onursal başkanları oyuncular Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu Haldun Dormen, Tamer Levent, ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt çevrimiçi bir söyleşi gerçekleştirdi.


Festival boyunca, Ayla Algan, Ayşe Kökçü, Reha Özcan, Kubilay Karslıoğlu, Hilmi Zafer Şahin, Celal Kadri Kınoğlu, Canan Kırımsoy, Hakan Çimenser, Beyti Engin, Nazlı Başaran, Nur Onur, Hilal Saral, Esra Dermancıoğlu, Cüneyt Yalaz, Cüneyt Uzunlar, Veda Yurtsever gibi ünlü isimler, söyleşi ve atölyelerle festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.


29 Kasım’a kadar sürecek olan festivalin oyunları, Tiyatro Frankfurt'un YouTube sayfasından izlenebilecek.
 

Yorumlar (0)