Paraşütçüler Samsun semalarını Türk bayraklarıyla süsledi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları adına Samsun’da 19 paraşütçü tarafından gökyüzünde Türk bayrağı açıldı. Ortaya çıkan görüntüler kendisine hayran bıraktırdı.

KÜLTÜR-SANAT 15.05.2022, 11:15 16.05.2022, 08:57
Paraşütçüler Samsun semalarını Türk bayraklarıyla süsledi

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı çok önceden başladı. Millî Mücadele'de önemli bir yeri olan Samsun'da her sene 19 Mayıs sevinçle karşılanıyor. Çorum’dan gelen paraşütçüler ve Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü üyeleri, Canik ilçesi Gültepe mevkiinde bir araya geldi. Millî Mücadele'nin 103. senesi kapsamında uçuşlar gerçekleştirildi. Bayram atmosferi yaşatan uçuşlarda paraşütçüler gökyüzünü Türk bayrağıyla süsledi. Samsun’da gökyüzünü Türk bayrakları kapladı.

“Bayram havası oluştu”

Samsun’da gerçekleştirilen kutlamaya katılım sağlayan yamaç paraşütçülerinden Mustafa Yılmaz, "Uzunca bir süredir 19 Mayıs için yapılacak etkinlikleri Samsun’da gerçekleştirmeyi düşünüyorduk ancak hava şartları bir türlü izin vermiyordu. Bu yıl ise şans yüzümüze güldü. Uygulamaya koyduğumuz planımızda 19 yamaç paraşütçüsü olarak 19 Mayıs için bir araya geldik. Burada bir festival ortamı oluştu. Etrafta bulunan kişilerde bir bayram heyecanı var. Uçuşlarımızı Türk bayraklı olarak gerçekleştirdik. Diğer şehirlerden arkadaşlarımızda bunun için buraya gelerek bize katıldı. Bayram atmosferi yaşadığımız bir etkinlik gerçekleştirdik" şeklinde ifade etti.

19 pilot 19 Mayıs’ı kutladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hava Sporları Federasyonu ve Samsun Havacılık Kulübü ile beraber etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü Başkanı Sedat Kurt, “19 Mayıs kutlamaları kapsamında 19 Türk bayrağı olacak şekilde havada uçuşlar gerçekleştirdik. Gökyüzünü bayrağımızda süsledik” dedi.

Paraşütle uçma işini hobi olarak yaptığını belirten Onur Tamer Ekmenci, "Ben bu işi eğlence olsun diye yapıyorum birazda. Kulübümüzün bu şekilde 19 bayrak ve 19 pilot şeklinde etkinliği bulunuyordu. Elimizden geldiği kadarıyla semaları süslemeyi sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.

“Aile gibiyiz”

Daha öncesinde Kayseri’de gerçekleştirilen yamaç paraşütü karşılaşmasında kadınlar alanında üçüncülük kazanarak madalyasıyla birlikte Samsun’un tarihinde bir ilke imza atan Elif Gülşah Keskin, "Kadınlarımızın da bu tarzda karşılaşmalarda yer almaları gerekli. Burada gerçekleştirdiğimiz kutlamada aile gibi olduk. Burada bir yandan spor yapmış oluyoruz bir yandan da aile birliğini koruyoruz” açıklamasında bulundu.

"1 ay sürecek şekilde kutlamalar yapıyoruz"

19 Mayıs’ı kutlamak amaçlı gerçekleştirilen bu gösteriyle mutlu olduklarını dile getiren Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise “103 sene öncesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinin farkındalığını yaratmak için paraşütçü arkadaşlarımızla birlikte bir uçuş etkinliği düzenledik. Havanın durumu da bugün bize müsaade etti. Güzel bir etkinlik oldu. 19 Mayıs’ı bir tek o gün kutlamıyoruz. Takribi 1 ay kadar bir sürede genişçe kutluyoruz. Bence gerçekleştirilen bu yamaç paraşütü etkinliği gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılanacak bir spor dalı” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen etkinlik yapılan toplu fotoğraf çekimi ile bitirildi.

Yorumlar (0)