"Pamukkale'nin kardeşi" Altınkale açılış için gün sayıyor

Sivas'ta kültür turizmi açısından önemli bir yere sahip olması beklenen "Pamukkale'nin kardeşi" olarak nitelenen Altınkale'nin 2 ay sonra ziyarete açılması hedefleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 14.07.2020, 22:18
"Pamukkale'nin kardeşi" Altınkale açılış için gün sayıyor

Sivas'ta kaplıcalar bölgesinde bulunan ve Pamukkale'deki gibi basamak şeklinde havuzlara sahip olan, sudaki kükürdün oluşturduğu sarı tortulardan ismini alan "Altınkale"nin bu sene hizmete açılması planlanıyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan şehrin merkezine 24 kilometre mesafede bulunan Sıcak Çermik termal sahasında incelemeler yaptı.

Ayhan burada yaptığı açıklamada, Sivas'ın en büyük nimetlerinden olan turizmde çok mühim bir yeri bulunan projenin önemli bir konuma geldiğini ifade etti.

Sivas cazibe merkezi olacak

Sivas'ın cazibe merkezi olma yolunda Altınkale'nin büyük bir önemi olacağını belirten Ayhan, Sıcak Çermik bölgesinin geçmişte birçok özel görev üstlendiğini ve tüm Sivaslıların da hikayesinin olduğu bir yer olduğunu vurguladı. Burada yapılan ciddi çalışmalar neticesinde bölgenin çok iyi bir konuma geldiğini ve yatırımcıların da çok güzel tesisler kazandırdığını söyledi.

"Pamukkale'nin bir kardeşini de Sivas'a yaptık"

Bölgedeki termal suyun renginden yararlanıp Altınkale projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Ayhan, 'Ülkemizin gözbebeği yerlerinden olan Pamukkale'nin bir kardeşini de burada yapmaya karar verdik' şeklinde konuştu. 

Termalin hem doğallığı hem şifası hem de renginden faydalandıklarını ve projenin böylece oluşmaya başladığını paylaşan Ayhan, bölgenin Sivas'ın kültür turizmi açısından çok önemli bir yeri bulunacağını söyledi. 

1-2 ay içerisinde tamamlanacak

Ayhan, Altınkale'nin 1-2 ay içerisinde bitmesinin ardından renk dolgusunun da ortaya çıkacağını ve Türkiye'nin örnek mekanlarından, gezip görülmesi gereken yerlerinden biri olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)