Oyuncuların takipçi sayısına göre rol dağıtılmasına tepki büyüyor!

Oyuncu İlker Aksum’un ortaya attığı, sosyal medyada takipçi sayısına göre oyunculara rol verilmesi konusu hakkındaki düşüncelere, İzmir’den destek geldi. İzmirli tiyatro oyuncusu Çağrı Öztürk, sosyal medyadaki varlık üzerinden oyunculara rol verilmesi durumuna tepki gösterdi.

KÜLTÜR-SANAT 27.04.2021, 15:16 28.04.2021, 12:12
Oyuncuların takipçi sayısına göre rol dağıtılmasına tepki büyüyor!

Rol aldığı ‘Yabancı Damat’, ‘Çarlı’, ‘Küçük Kıyamet’, ‘Canım Ailem’, ‘Her Şey Seninle Güzel’, ‘Ramo’ ve ‘Azizler’ gibi projelerle bilinen başarılı oyuncu İlker Aksum’un ortaya koyduğu iddia, oldukça ses getirdi. Yapımcıların projelere oyuncu seçerken, takipçi sayısına baktığını iddia eden Aksum’un bu tepkisine, İzmir’de de destek geldi. İzmir’de yaşayan, dizi, film ve bir çok tiyatro projesinde rol alan oyuncu Çağrı Öztürk, İlker Aksum’un sözlerinin ardından duruma tepki gösteren bir isim oldu.



‘Kendini sosyal medya sayesinde oyuncu ve fenomen zanneden kişiler var’

Oyuncuların performanslarından çok sosyal medya üzerinde takipçi sayılarına bakıldığına işaret eden Öztürk, rol dağıtımında buna dikkat edilmesine tepki verdi. Sosyal medyanın son günlerde oldukça yoğun kullanıldığına işaret eden Öztürk, özellikle oyuncuların burada gündemde olduklarını belirtti. Her konunun artık neredeyse sosyal medyada konuşulduğunu söyleyen Öztürk, şu sıra kendini oyuncu ve fenomen zanneden kişiler olduğuna işaret etti. Daha önce oyuncuların deneme çekimlerine girdiğini ve yönetmenlerin buna göre seçim yaptığına işaret etti. 
 



11 yıldır oyunculuk yaptığını ve sinema üzerine çalışmalar yaptığını belirten genç sanatçı Öztürk, kendisini geliştirmek adına sürekli bir şeyler yaptığını söylüyor. Oyunculuğun yanı sıra senaristlik, müzisyenlik ve eğitmenlik yaptığını söyleyen Öztürk, neredeyse hiç yeteneği olmayan kişilerin sahte takipçi alarak kendilerini ünlü olarak iddia etmesine tepki gösterdi. 2018 yılında rol aldığı ‘Karanlıkta Kalanlar’ filmiyle Cannes Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden oyunculardan olduğunu söyleyen Öztürk, durumun takipçi sayısına göre değerlendirilmesine tepki verdi.

Yorumlar (0)