Oyuncu Luran Ahmeti, Koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi!

Kuzey Makedonyalı oyuncu Luran Ahmeti, koronavirüse yakalanmıştı. Hastalıkla mücadele eden 46 yaşındaki oyuncu, hastalığa yenildi ve hayatını kaybetti. Ahmeti son olarak, 2020 yapımı ‘Acı Kiraz’ filminde rol almıştı.

KÜLTÜR-SANAT 26.03.2021, 10:05 26.03.2021, 16:17
Oyuncu Luran Ahmeti, Koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi!

Üsküp doğumlu Makedonyalı tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı Lurah Ahmeti, koronavirüse yakalanmıştı. Yoğun bakıma kaldırılan 46 yaşındaki başarılı oyuncu, hastalıkla mücadeleyi kaybetti ve yaşamını yitirdi. Bir süredir Üsküp Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım tedavisi gören Luran Ahmeti, yapılan müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti.

Elveda Rumeli dizisindeki karakteriyle gönüllerde taht kurdu

31 Temmuz 1974 tarihinde Makedonya’nın Üsküp kentinde dünyaya gelen Luran Ahmeti, Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi'nin psikoloji bölümünde okudu. Daha sonra drama eğitimi alan Ahmeti, oyunculuk hayatına Üsküp’te birkaç yapımda yer alarak başlangıç yaptı. Daha sonra Türkiye’de de bir çok yapımda rol alan Ahmeti. 2007 yapımı ve 3 sezon süren “Elveda Rumeli” dizisinde ‘Dimitri’ karakterine hayat verdi.

Son olarak Acı Kiraz filminde rol aldı

Daha sonra ‘Bahar Dalları’, ‘Balkan Düğünü’, ‘Karakol’, ‘Reis’ ve ‘Son Yaz Balkanlar’ gibi dizilerde rol alan Ahmeti ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde de Osmanlı devlet adamı Divane Hüsrev Paşa'ya hayat verdi. Daha sonra ise ‘Mutlu Ol Yeter’ ve ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizilerinde rol alan Ahmeti’nin Üsküp’te bir çok tiyatro oyununda da rol aldığı bilinmekte.



Sinema kariyerinde ise ‘Izstop’, ‘Hayde Bre’, ‘Güzel Günler Göreceğiz’ ve ‘Limonata’ gibi filmler bulunan Ahmeti, son olarak 2020 yapımı ve başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin ve Ertan Saban gibi isimlerin yer aldığı ‘Acı Kiraz’ filminde rol aldı.

Yorumlar (1)
Ramiz karamik 3 yıl önce
Allah rahmet mekanını cennet eylesin çok sevdiğim bir sanatçı bu kadar erken olmalıydı elveda Rumeli filminde çok etkiledi beni rahmetli az küfür etmedim.