Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı’yı buluşturan dijital oyun “Martı” yayında!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, pandemi sürecinde dijital olarak oyunlarını buluşturmaya devam ediyor. YouTube’da yayınlanan gösterimde, başarılı oyuncular Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı’yı buluşturan “Martı” oyunu bulunuyor!

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2021, 13:57 24.01.2021, 15:10
Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı’yı buluşturan dijital oyun “Martı” yayında!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi yani Zorlu PSM, pandemi sürecinde artan dijital tiyatro oyun furyasına katılan merkezlerden oldu. Dijital dünyadan yeni içerikler sunan Zorlu PSM, Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkıları ile yeni oyunlara başlıyor.

Başrollerde Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı buluştu

Rus yazar Anton Çehov’un en çok sahnelenen oyunu “Martı” yı yayına sokan platform, İbrahim Çiçek uyarlaması ve yönetmenliğinde oyunu yayınladı. Son dönemin başarılı oyuncularından Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı’yı başrolde buluşturan oyun, yepyeni bir anlam üretimi ile izleyici karşısına çıktı.

Martı, Nina ve Treplev’in bambaşka hayallerin peşinde ortaklık kurabilme ihtimalini anlatıyor. Ailelerde görülenlerden kaçarken, tam da onun dibine düşülen bir hayat mücadelesi var. Her ihtimalin can yaktığı ve sadece tek bir olmak istediğimiz kişiye izin verilen bir ütopyaya gelene kadar, her zaman aynı hikayede kalınıyor. Anton Çevoh’un çok sevilen oyunundan uyarlanan, İbrahim Çiçek rejisiyle karşımıza çıkan ve  Öykü Karayel ile Selahattin Paşalı’nın rol aldığı “Martı”, YouTube’dan izlenebiliyor.

Yorumlar (0)