Oscar yarışının yabancıları, ‘çevrimiçi’ olarak İstanbul Modern’de!

İstanbul Modern, dokuzuncu yılından ‘Oscar’ın Yabancıları’ seçkisini izleyicilerle buluşturuyor. 2021 yılında Oscar’da yarışacak olan filmlerin yer aldığı seçki, bu yıl ‘çevrimiçi’ ve ücretsiz olarak 16 Şubat – 8 Mart tarihleri arasında izlenebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 17.02.2021, 17:17 18.02.2021, 10:52
Oscar yarışının yabancıları, ‘çevrimiçi’ olarak İstanbul Modern’de!

İstanbul’un sanatla iç içe mekanlarından bir tanesi olan ‘İstanbul Modern’, dokuzuncu yılında ‘Oscar’ın Yabancıları’ seçkisini izleyicilerle buluşturuyor. Bu yıl geç yapılacak olan ve 93. kez sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri yarışının ‘En İyi Yabancı Film’ dalında başvuran filmler, izleyiciyle buluşuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ‘çevrimiçi’ olarak gerçekleştirilecek olan gösterimlerde, 10 film izlenecek.

Dikkat çeken filmler, seçkide yer alıyor

Seçkide Yunanistan’ın adayı Apples, Danimarka’nın adayı Another Round ve Ukrayna’nın adayı olan Atlantis gibi yapımlar dikkatleri çekiyor. Oscar yarışının heyecan verici kategorilerinden bir tanesi olan ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde geçtiğimiz yıl, ‘Parazit’ filmi ödül kazanmıştı. Ayrıca ‘Parazit’, ‘En İyi Film’ dalında da aday olmuş ve ödülü kazanmıştı. Farklı ülkelerin ve coğrafyaların temsili olan filmlerin bir araya geldiği seçkinin açılışı, Fransa’nın adayı olan ‘İkimiz’ yani ‘Two Of Us’ filmi ile yapıldı. Film,18 Şubat saat 12.00’a kadar izlenebilecek.

Ayrıca 18-20 Şubat tarihleri arasında İran’ın adayı ‘Sun Children’ yani ’Güneşin Çocukları’, 10-22 Şubat’ta Danimarka’nın adayı ‘Körkütük’ yani ‘Another Round’, 22-24 Şubat’ta Ukrayna’nın adayı ‘Atlantis’ ve 24 – 26 Şubat’ta Fas’ın adayı ‘Bilinmeyen Aziz’ yani ‘The Unknown Saint’ izlenebilecek.
26 – 28 Şubat’ta Romanya’nın adayı ve belgesel olan ‘Kolektif’ yani ‘Collective’, 28 Şubat – 2 Mart’ta Yunanistan’ın adayı ‘Elmalar’ yani ‘Apples’, 2 – 4 Mart’ta Arjantin’in adayı ‘Uyurgezerler' yani ‘The Sleepwalkers’ 4 – 6 Mart’ta Ürdün’ün adayı ‘200 Metre’ yani ‘200 Meters’ ve 6 – 8 Mart’ta İsrail’in adayı ‘Asia’ izlenebiliyor olacak.

Yorumlar (0)